Районен съд реши: Сънната апнея не спаси В. Сотиров-Мишката от ареста, остава зад решетките (Снимки)

Магистратите категорични: Може да се укрие, или да оказва натиск върху свидетели, вижте подробности от съдебна зала

Благоевградчанинът Венцислав Сотиров -Мишката ,арестуван за поръчителство на палежи на автомобили на територията на областния център остава в ареста, това реши на свое заседание днес районния съд в Благоевград. Въпреки уверенията на адвоката му, Ангел Рашев, че няма да се укрие и страда от сънна апнея, съдът не пусна В .Сотиров на свобода, преценявайки, че би могъл да окаже натиск върху свидетелите и жертвите на палежите, както и да избяга в чужбина, тъй като е известно, че много пътувал.

В съдебна зала стана ясно, че Сотиров е подстрекал Н. Атанасов да намери човек, който да залее 4 автомобила с бензин. Атанасов уговорил за „работата“ Спас Покровнишки, срещу 1000 лева „хонорар“. Покровнишки е изпълнител на подобни мокри поръчки отдавна, това знаят и полицията и прокуратурата. Той бе един от обвинените за жестокото убийство на най-върлия фен на „Пирин“ Димитър Сукалински – Банскалията,заклан в дома си.

Сотиров прие хладнокръвно решението на магистратите, подкрепян от над 20 негови приятели ,които бяха дошли пред съдебна зала. В кулоарите на съда те разказаха, пред репортера ни, че по време на ареста на Сотиров вчера,в дома му имало американска гражданка ,която си изкарала акъла от действията на полицаите.

Тя била закарана в полицията и изпаднала в шок от действията им, едва не изтървала полетата си тази сутрин ,заявявайки, че България е държава на насилието и вече нямало да се върне никога тук. Освен това те заявиха, че Венци Сотиров имал издадени документи от ВМА и други болници за здравословното си състояние „сънна апнея“, което е опасно ,тъй като се появява по време на сън и болният спира да диша.

В ареста това състояние щяло да се обостри. Сънната апнея бе и използвана и от адвокат Рашев за освобождаването на Сотиров, но съдът не взе предвид болестта и го остави зад решетките до вторник, когато предстои ново заседание за промяна на мярката му за неотклонение.

4 автомобила са били запалени от триъгълника Сотиров- Атанасов – Покровнишки, всички на известни благоевградчани .

Ив. Христов/struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене