„Марек“ загуби катастрофално от „Миньор“ в турнира за Купата на Аматьорската футболна лига

Отборът на перничани разгроми опонентите си с 5:1 и продължава в турнира за Купата на Аматьорската футболна лига

Пред 50-на привърженици, дошли да подкрепят отбора в делничния следобед, перничани решиха мача още преди почивката.
Данаил Бачков бе заложил на футболисти, които имат по-малко игрови минути, а те се отблагодариха с желание за изява.
На отлично подготвения терен домакините доминираха от самото начало и в 5-та минута Рангел Абушиев опъна мрежата зад Гоцев. Попадението обаче не бе зачетено, заради нарушение в атака на Георги Недялков. Малко по-късно удар на Валентин Валентинов попадна в левия стълб.
Надмощието на „Миньор“ доби цефрово изражение в 24-та минута, когато Денис Николов прати топката в далечния ъгъл за 1:0. 10 минути по-късно Валентинов от фаул отново тресна левия стълб, последва центриране отляво и Рангел Абушев с глава удвои преднината на „чуковете“. В самия край на полувремето отново нападателя попадна в прегръдките на съотборниците си, след като от 20 метра прати топката в горния ляв ъгъл за 3:0.
През втората част на терена се появиха трима от юношите старша възраст на „Миньор“ Томас Добрев, Кристиян Слишков и Стивън Милчев.
В 53-та минута Добрев постави топката на главата на Айкут Рамадан за 4:0. В 80-та минута Рамадан получи на границата на наказателното поле и технично преодоля Гоцев.
Крайният резултат в мача 5:1 бе оформен от Владимиров малко преди последния съдийски сигнал.
„Въпреки многото промени в състава, момчетата показаха добър футбол. Когато играем освободено се вижда, че можем да бъдем много резултатни. В събота ни предстои важен домакински мач срещу „Рилски спортист“ и се надяваме, че повече от 500 човека ще дойдат да подкрепят момчетата. Миньор е записал най-добрите си игри през годините, когато отбор и привърженици са били едно цяло“, обявиха от ръководството на „жълточерните“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене