Инцидент в училище в Благоевград! Учителка шамароса през лицето петокласник пред съучениците

Учителка от Помощното училище в Благоевград удари петокласник пред съучениците му. Случаят се разиграл в петък, когато по време на час педагожката Лиляна Станоева се афектирала, че 11-г. ученик със СОП нарушава дисциплината и му ударила шамар през лицето.

В училище пристигнали родителите на детето и провели разговор с ръководството и учителката. Майката и бащата уверили педагозите, че няма да „вдигат шум“ и случаят за тях е приключен, но по-късно променили решението си и подали жалба в Агенцията за закрила на детето.

Директорката на Помощното училище /преобразувано по новия закон в Център за специална образователна подкрепа/ Магдалена Ковачка не е информирала РУО за случая, въпреки че при възникване на инциденти всички директори са длъжни в срок до 2 часа да докладват в Регионалното управление на образованието.

След като случаят излезе наяве, началникът на управлението Ивайло Златанов е провел разговор с нея, а тя го е уверила, че детето е добре. „За случая информирахме МОН, предстои да издадем констативен протокол с предписания, както и Магдалена Ковачка да даде писмени обяснения”, коментира Ивайло Златанов.

Директорката М. Ковачка, която е пред пенсия, е давала вчера обяснения в общината, като на разговора са присъствали и представители на Агенцията за закрила на детето. Родителите настояват учителката да бъде наказана.

КРАСИМИР ТРИФОНОВ/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене