Започва изграждане на закрит пазар на промишлени стоки в Гоце Делчев

Основна тема в днешното заседание на Общинския съвет в град Гоце Делчев ще бъде изграждането на покрит пазар за промишлени стоки. На продължилата 7 години сага й се вижда края. Ще бъдат създадени добри условия за уличните търговци на дрехи и други промишлени стоки, съобщи председателят Ангел Гераксиев. Пазарът ще се разположи в обновена общинска сграда, намираща се на улица “Солун”, в района на сегашния пазар и паркинга пред нея на кръстовището с улица “Дунав”. След реновиране сградата от 400 кв. м, в която сега има шивашки цех и паркинга от 700 кв. метра, който ще бъде от железобетонна конструкция с изолиращи покриви ще стане съвременно място за търговия, вместо досегашните сергии, походни легла и найлони по улица “Солун”, разясни той.

Самата улица “Солун” ще бъде благоустроена. Пазарът за зеленчуци и друга земеделска продукция остава но от другата страна на същата улицата, където се намира и досега. Като предстои и неговото обновяване, уточни Ангел Гераксиев.

Изграждането на покрития общински пазар за промишлени стоки ще струва около 350 хиляди лева. Старейшините днес ще гласуват какъв ще бъде размерът на кредита, който ще изтегли за изграждането предприятието Общински пазари, като собствените средства, с които разполага са 180 хиляди лева.

hronika

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене