БСП Е ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ВСИЧКИ МЛАДИ ХОРА, КОИТО ИСКАТ ТЕХНИЯ ГЛАС ДА БЪДЕ ЧУТ

1653803_427636747369213_1014728343_n

Интервю с председателят на новата студентско-младежка организация към БСП гр. Гоце Делчев – ИЛИЯНА КРЪСТЕВА

Илиана Валериева Кръстева е на 20 години, студентка в  Югозападен университет „Неофит Рилски” „Професионално направление Педагогика”. Членува от 7 години в неправителствената организация „Обществен съвет по образование гр. Гоце Делчев”, от половин година е член на БСП, а преди месец бе избрана за председател на новата студентско-младежка организация към БСП гр. Гоце Делчев.

 – Здравей Илиана, повод за интервюто ни е твоето избиране за председател на новата студентско-младежка организация към БСП Гоце Делчев. Разкажи ни повече…

 Създадохме тази  нова основна партийна организация, която е 27-ма в Община Гоце Делчев, защото се появи нужда нещо убедени Нас -интелигентните, творящи млади хора в БСП – алтернативната младеж на Гоце Делчев, хора изповядващи позабравени ценности като почтеност, морал и справедливост. Ценности, които са залегнали в основата на социалистическа идеология и към които ние младите от БСП сме длъжни да се върнем.

 – А как реши да преминеш в БСП, какво те привлече?

 Това е напълно осъзнат избор от моя страна, защото БСП през последните години се превърна в най-демократичната партия в България, която работи за изграждане на справедливо и хуманно общество. Тази партия признава правото на свобода на човека и свободно изразяване на идентичността му,  което последните години бе отнето от ГЕРБ, а аз съм човек артист, който не търпи подтисничество.

Наблюдавам какво се случва и мисля че последните месеци нещата в държавата се подобряват и макар фалшивото напрежение, мисля че правителството работи добре.

 – Разбрахме, че новата партийна организация, на която си избрана за председател носи името Алтернативна младеж. Каква е символиката на това име?

 С хората застанали зад тази нова младежка организация решихме да й дадем името Алтернативна младеж, защото ние сме решени като млади хора да бъдем алтернатива на покварата в настоящето ни. В трудни времена всяко общество има нужда от будители, които да възпират моралната и духовна деградация.

 – Какви са твоите цели като председател, към какво ще бъде ориентирана дейността на новата организация?

 Ние се занимаваме с инициативи свързани с образование, култура, спорт и благотворителност като основната ни цел е да направим средата за живот в Гоце Делчев по-хуманна и цветна.

Друга наша цел е чрез работата ни да привлечем възможно повече симпатизанти сред младежите и студентските общности.

Младежите трябва да разберат, че  БСП е не само платформа за личностно развитие – БСП е възможност техният глас не само да бъде чут, но и да има значение. Вярвам в това, защото го виждам.

  – Предстоят ви евроизбори. Как ще мотивирате младите хора да гласуват за БСП?

 Тези европейски избори са изключителна възможност за България,  защото социалистите имат силна позиция в Европа и имаме добри шансове да ги спечелим. Социалисти управляват половин Европа, не само България, а всички знаете кой ръководи европейските социалисти.. Така че избора тук не е БСП или друга партия,тук избора е интереса на България, така че призовавам всички патриоти, които искат България да се развива да гласуват за нас. Пак ще повторя такъв шанс страната ни не е имала!

 – Ти несъмнено си популярно лице в региона, но твоята известност е свързана предимно с певческата ти кариера. Разкажи ни повече за себе си..

 Средното си образование завърших в НПГ”Димитър Талев”. Пея от 6 годишна, а от 7 години членувам в една неправителствена организация, която се занимава с международни инициативи свързани с образованието и духовността. Втора година съм студентка в Югозападен университет „Неофит Рилски”.  Именно чрез моята певческа кариера аз имам възможостта да се запозная с една голяма част от обществото в моя край. По този начин успявам да достигна до различните гледни точки на тези хора по повод днешните проблеми. И мисля, че чрез платформата на БСП ще мога да им бъда полезна.

 – През последните години БСП генерира доверие в общината на базата на всичко, което върши за града и региона. Какво според теб липсва, за да спечели партията доверието и на тази все още скептична част на обществото?

 Винаги ще има и такива, които ще бъдат скептично настроени към БСП, но според мен голяма част от тях са исторически предубедени. И все пак, за да бъдат по-малко трябва да заставаме все повече зад исканията на обществото и да работим усърдно за него. За да не се насажда напрежение, трябва да има прозрачност в делата ни. Също така трябва се изпълняват всички поети предизборни обещания, което в Гоце Делчев се случва. Аз пътувам доста и мога да кажа, че нашия град става все по хубаво място за живот.

 – Разбрахме, че ти отговаряш за студентската общност в Благоевград, как мислиш да привлечеш повече симпатизанти сред бъдещите висшисти?

 Мисля,че трябва да променим гледната точка на днешната младеж, като им покажем, че те заемат жизнено важна роля в подобряването на обществената среда, и че всичко е в техните ръце. Преминаването в партия като нашата би била възможност за всеки да реализира своя потенциал и идеи.

   – Какви са плановете ти, как виждаш бъдещето занапред?

 Имам желанието и амбицията да се образовам възможно най-много. В момента съм 2-ри курс на бакалаварската ми степен, но след това мисля да продължа и магистратура. Що се отнася до това как виждам бъдещето си – силно се надявам да успея да реализирам голям брой от моите цели. В бъдеще се виждам като една преуспяла с уменията си жена.

 – Пожелай нещо на читателите ни…

Нека всеки от вашите читатели си даде сметка,че ние сме хората,от които зависи бъдещето на нашата община. Нека се борим за постигането на един по-добър стандарт на живот като всеки дава своя принос.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене