Изследователят на Пирин – Николай Даутов ще представи новата си книга за любимата планина в Гоце Делчев

Известният планинар и изследовател на Пирин, автор на няколко книги за любимата планина и района на Неврокопско – Николай Даутов идната сряда, на 25 октомври, ще представи най-новата си книга “Пирин – пътеводител” (издание 2017 г.). Срещата с автора ще е от 18:00 ч., в малката зала на Дома на културата в град Гоце Делчев.

„Пирин – пътеводител“ включва подробни описания на всички основни, а също и на някои по-малко популярни, туристически маршрути – над 100 на брой. Те са придружени от информация за времето, необходимо за тяхното преминаване, цвета на маркировката, която трябва да се следи, и денивелацията, която трябва да се преодолее. Читателите ще открият и подробни сведения, включително и любопитни факти, за изградените в планината туристически хижи и заслони.

В книгата се дават и сведения за историята и географията на населените места, от които започват, в които завършват и през които минават маршрутите. А също така и информация за най-интересните обекти и забележителности в тях (музеи, храмове, паметници, вековни дървета, интересни сгради и др.), които си заслужава да се посетят и видят. В помощ на използващите пътеводителя са и приложените цветни карти и маршрутни профили.

Николай Даутов е автор, вече утвърден в научните и планинарски среди. Освен „Пирин – пътеводител“, има издадени още три книги: „Пирин – речник и пътеводител“ (2008), „Места, свързани с християнството в община Гоце Делчев“ (2011) и „Пирин – географски и етимологичен речник“ (2014). Както и над 20 изследователски студии и статии, публикувани в сборници, списания и периодичния печат. Представен е в авторитетната „Енциклопедия на българската ономастика“ (2016) като един от тримата съвременни наши географи с научни постижения в сферата на българската ономастика.

hronika

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене