ВИДЕО: Картини вдъхновени от неврокопския край „докоснаха“ снощи Неврокопчани

„Дкосване“, е наречена изложбата от картини които са вдъхновение на петима големи съвременни български творци: академик Светлин Русев, Дарина Христова, Десислава Минчева, Милко Божков, Росен Кръстев и Стоян Цанев. Куратор на изложбата е Иво Масларски. На една голяма част от картините, авторите черпят вдъхновение от неврокопския край където често гостуват.

На изисканото събитие присъстваха и Кмета на Гоце Делчев, Владимир Москов, председателят на общинския съвет, Ангел Гераксиев, зам. кметът, Саит Иброш и общински съветници.

Инициативата за голямото културно събитие в Гоце Делчев е на управителят на петзвездния хотелски комплекс, Ува Нестум, Иван Биларев. Светското събитие събра в изисканото фоайе на комплекса ценителите на изобразителното изкуство за да се докоснат заедно до великолепните творби на авторите които също бяха на откриването на изложбата. Това даде възможност на ценителите лично да споделят „докосването“ до картините и лично да поздравят любимите си творци.

„Винаги се е знаело, че хората от неврокопско са имали отношение към културата и изкуството и за нас е огромна чест да можем да подарим възможността да се докоснат до картини на едни от най-добрите съвременни български художници“, каза на откриването управителят на Uva Nestum Wine & SPA, Иван Биларев.

„Смятам, че наистина днешната изложба , която е част от празниците на града ни е един хубав дар в културния живот на целият ни район, каза кметът на Гоце Делчев, Владимир Москов.

Снощното събитие в Гоце Делчев е част от седмичната културна програма на града, посветена на 105-годишнината от освобождението на Неврокоп от османско иго.

 Хотелсият комплек Uva Nestum Wine & SPA е открит през 2016 г. и за кратко време се превърна в притегателен център на региона за винен, спа и кулинарен туризъм. Освен това, комплексът инициира множество събития които са значими в културния живот на града и региона. Стремежът на управата на комплекса е да популяризира местната история, поклонническият туризъм, да възражда местните традиции и да подкрепя местните творци със заслуги в тези насоки

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене