Истинско шоу, емоции и победи за „Пирин“(Гоце Делчев) в Шампионската лига по минифутбол

Обещаното уникално спортно изживяване наистина се състоя! Гоце Делчев за първи път бе домакин на мачове от Шапионска лига България по футбол на малки врати

То се организира в град Гоце Делчев на игрището на спортния комплекс на хотел Ува Нестум. Домакин бе местният футболен клуб по мини футбол – „Пирин“, с подкрепата на Mentor Resort, а организацията бе повече от перфектна.

От всички, които бяха на трибуните се увериха, че истинското спортно зрелище бе факт спортно, зрелищно събитие. Входът бе напълно свободен, а изживяването в слънчевия неделен ден бе повече от положително. Почетни гости на събитието бяха, един от хората дали най – много на местният футболен клуб „Пирин“ – Иван Близнаков – председател на УС на клуба, народният представител Димитър Гамишев и разбира се собственикът на Mentor Resort и генерален спонсор на събитието Иван Арнаудов.

В изиграните срещи домакините се показаха не особено „гостоприемни“ и след много силни игри надделяха в двете си срещи като единият от тях бе срещу отборът, смятан за един от най-силните в западната част на България – този на „Ел Класико“(Благоевград). Крайните резултати от изиграния кръг на Шампионската лига поминифутбол бяха:

„Пирин“(Гоце Делчев) – „Ел Класико“(Благоевград) 6:5
„Ел Класико“(Благоевград) – „Холандците“(Самоков) 2:2
„Пирин“(Гоце Делчев) – „Холандците“(Самоков) 5:3

В изиграните срещи отново на терена бяха един от най-младите – Тома Дерменджиев. Юношата на „Пирин“(Гоце Делчев) показа защо е смятан за един от най-талантливите млади местни състезатели. Рамо до рамо с него бяха доскорошните му съотборници Любен Димитров, вратарят на мъжкия тим на неврокопчани Николай Шоколарев, Георги Калайджиев и неостаряващият ветеран Иван Спахиев, който бе определено истински лидер на своя отбор. Не по-малко атрактивни бяха изявите на бившия халф на гоцеделчевци и настоящ на „Пирин“(Разлог) Мариян Ловков, Благо Барбутев и друг известен със своите прояви на малки вратички състезател Васил Даскалов. Всички те не само бележеха голове, но и с играта си помогнаха двата успеха да станат факт.

Само след две седмици в Благоевград пък ще бъде своеобразният областен финал, на който футболистите от града край Места не само ще могат да защитят доверието на генералния си спонсор Иван Арнаудов и на Mentor Resort, но и да продължат положителната си серия от мачове, които да ги доближат до преминаване в следващата фаза на надпреварата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене