Хървати топят Коце Маца пред прокурора ва Бохум

коце маца

НАМАЛИХА ПРИСЪДИТЕ НА БОСОВЕТЕ НА ЧЕРНО ТОТО, ЗА ДА ИЗПЕЯТ ПРЕЗИДЕНТА НА „БЕЛАСИЦА“

Хърватските босове на черното тото Анте Сапина и Марио Цръвтак са про­пели срещу българския си авер Костадин Хаджииванов – Коце Маца. По-рано тази седмица съдът в Бохум намали присъдите и на двамата с мотива, че са оказали пълно съдействие на разследването и прокуратурата.

Говори се, че раз­плитането на чорапа стигнало и до Коце Маца, срещу когото от цялата банда има най-малко доказателства. Бившият президент на„Беласица“

(Петрич), който беше посочен като една от главите на разбития тото синдикат от Азия, при­кривал следите си много умело и разследването именно срещу него вър­вяло най-тегаво.

Новите разкрития на Сапина и Цръвтак обаче най-вероятно ще стигнат, за да бъде привикан офи­циално Коце Маца пред съда в Бохум, където вече мина по-голямата част от бандата.

В момента почти цялата банда е по затворите. Босът на групата – сингапурецът Дан Тан, беше задържан в края на миналата годи­на. Другият голям шеф Уилсън Радж Перумал е със статут на защитен свидетел в Будапеща, къ­дето разказа на властите как е манипулирал мача България – Естония (2:2) с помощта на унгарския съдия Колош Ленгел и четирите дузпи, отсъдени на контролата в Анталия. Коце Маца и само още неколцина от азиатския клон на бандата все още успяват да се изплъзнат от правосъдието.

Хаджииванов е в неизвестност повече от две години, тъй като се издирва за черно тото от властите в няколко страни. Говори се, че в момента той живее под чужда самоличност в Гърция. По-рано този месец тръгна слух, че е бил забе­лязан в едно от най-лъскавите заведения в Солун.

Вестник „Уикенд“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене