Без категория

Над 150 дръвчета засадиха в Банско

Банско

Над 150 дръвчета бяха засадени в Банско в началото на пролетния сезон. С това Общинска администрация-Банско стартира своята годишна озеленителната кампания. Започна поддръжката на зелените площи в града, както и пролетното зацветяване в централната градска част.

За да се намалят разходите за цветна украса, специалистите по озеленяване в администрацията отглеждат собствено производствотеменужки в общинската оранжерия, изградена за целта.

Към своя край са дейностите по фитосанитарната сеч на храстите и короните на дърветата, извършена е дезинсекция на зелените площи с оглед на безопасността и здравето на жителите и  гостите на града през престоящите празници.

До края на пролетния сезон ще бъдат засадени още над 50 дръвчета – бреза, ясен и американски дъб.

„Въпреки започналите строително-ремонтни дейности в Банско във връзка с изпълнението на проекта за подмяна на градската водопроводна и канализационна мрежа, полагаме сериозни усилия за поддържане и подобряване на градската среда.

cveten-nadpis-bansko5

Дейностите по озеленяване са сред нашите приоритети. Ландшафтните ни специалисти положиха сериозни усилия в навечерието на най-големия православен празник Великден, в Банско да бъде цветно и празнично.

През есенните месеци, след приключване на ремонтните дейности, предвиждаме подновяване на уличното озеленяване по протежение на ул. „Тодор Александров” с подходящи за градските условия дървета. То ще бъде част от цялостна рехабилитация на улицата, която включва рехабилитация на пътната настилка и тротоарите, както и ново улично осветление” коментира кметът Георги Икономов.

Озеленителната програма на община Банско за настоящата година включва още разширяване на площите, поддържани с автоматични поливни системи, целогодишно зацветяване и изграждане на нови цветни композиции.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене