Димитър Узунов: Връщам се в Районен съд – Сандански, заплатата ми е…

Представляващият ВСС Димитър Узунов призна в ефира на bTV, че получава около 7000 лева заплата, като допълни, че има 24 г. стаж.

Той обори позицията на Соня Найденова, че решението да се дават заплати накуп като обезщетение в края на мандата на магистратите от ВСС е незаконосъобразно.

Узунов беше категоричен, че ще си получи абсолютно всичко, което му се полага. „Не се притеснявам, не се смущавам, не се водя на ведомост в която и да е фондация или в неправителствена организация. Разчитам и се издържам единствено от трудовото си възнаграждение”, подчерта той.

„Соня Найденова и Калин Калпакчиев декларираха, че се отказват от това право на обезщетение, което Законът за съдебната власт предоставя. Тя самата е получила 18 заплати като обезщетение, тоест получила е 98% от обезщетението си, и сега продънва ушите ни, че се отказва”, отбеляза Узунов.

„Когато беше представляваща ВСС , тя получаваше 35% повече като възнаграждение от останалите членове на ВСС. Излиза, че когато тя получава повече, решението на ВСС е било правилно и законосъобразно. Нека Найденова се откаже и от тези 35%”, призова Димитър Узунов.

„Като представляваща не й виждахме очите във ВСС. Тя обикаляше Европа повече, отколкото Апостола на свободата България през османското робство”, допълни той.

Узунов определи поведението на Найденова и Калпакчиев като популистко и по думите му то е насочено към дискредитиране и всяване на омраза.

„Не бива по този начин да настройваме хората срещу нас. Върнете тези 35%”, призова Узунов Соня Найденова.

Узунов отбеляза, че мандатът на ВСС е бил тежък.  Допълни също, че след края на мандата ще се върне в Районния съд в Сандански.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене