Цехове и къщи на бизнесмени, изпаднали в невъзможност да изплащат кредити, продават съдия-изпълнители

За продан е обявен цех за пелети в село Горна Козница, община Бобов дол, собственост на Ивайло и Красимира Паневи от Кюстендил. Семейството теглило кредит да изгради цеха, който така и не заработил, и не успяло да го върне в срок.

От администрацията в общината съобщиха, че построеният цех е незаконен, няма необходимата документация за строеж. Преди няколко години собственикът е изнесъл цялата техника за производство на пелети и в момента помещението се ползва от местната земеделска кооперация за склад за бали сено. Цената, обявена за имота, е 121 276 лв. От кметството съобщиха, че Красимира и Ивайло Паневи дължат 4700 лв. данъци и такси на общината в Бобов дол.

За 148 800 лв. е обявен за продан имот в град Рила на „Етиком-Наков и сие“, собственост на Емил и Живко Накови от Петрич. В него са разположени цех и складово помещение. Фирмата е ипотекирала имота срещу кредит от „Общинска банка”, който не е погасен.

За 61 305 лв. е обявена наследствена къща на Даниела Манчева в Бобошево, в която живее със семейството си. Тя е собственичка на ЕТ „Парадайс-Даниела Манчева“. Съпругът й е строителен предприемач и изтеглили кредит на името на фирмата, но клиентите намалели и семейството изпаднало в невъзможност да го изплаща. Съдия-изпълнител продава и половината дворно място. Семейството на Манчева живее в обявения за продан имот. Къщата е наследена от дядо й.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене