Шефът на ОбС-Петрич почерпен до козирката: Аш прелагам (предлагам) шешията (сесията) да е на тлийсти (30) тоя месец

Георги Зарков

Законодател №1 на общината влиза залитайки в сградата и се обяснява на немски в любов на членовете на Председателския съвет

Сутрешната почерпка била заради благата вест от партията му Обединени земеделци, която му гласувала отговорността да води външната им политика

Във видимо нетрезво състояние председателят на ОбС-Петрич Георги Зарков обяви: „Аш прелагам (има предвид предлагам) шешията (сесията) да е на тлийсти (30-и) тоя месец“ и хвърли в дълбоки размисли колегите си от председателския съвет за по-нататъшното му оставане на отговорния пост, пише вестник „Вяра“ в днешния си брой. Зарков закъсня с повече от 30 минути за обявения за 11 часа председателски съвет, пристигайки, клатушкайки се, в сградата на общината. Закъснението му колегите компенсираха на чаша кафе в отсрещно заведение, защото заседателната зала първо бе заключена, а после отключена, с посредничеството на административния секретар Димитрина Донева. Именно тя обяви на първите пристигнали съветници – Стоян Николов от СДС, Марин Китанов от БОБ и Тони Мантарлиева, че шефът и ще закъснее с половин час. Това научиха и следващите, които съвестно дотичаха навреме за председателския съвет. Така групата местни парламентаристи дочакаха Зарков, шушукайки си „неадекватното му“ поведение.

Това обаче не бе всичко. Още с влизането си в залата Зарков предложи на колегите си да ги почерпи още един път за новородената му внучка Амели с уиски и шоколадови бонбони. Повечето обаче възроптаха и поискаха да узнаят причината за закъснението му. Оказа се, че Зарков имал среща, на която станало ясно, че от партията му Обединени замеделци са му гласували доверие, като го предлагат да води външната им политика. „Зашо да не се пофаля“, отговори им фъфлейки Зарков от стола на председател на ОбС.

Всъщност това още повече развесели колегите му. Китанов от БОП го попита какъв ще е работният език на бъдещите му срещи с представителите на чуждия бизнес и политици. „Ше говоря на немшки“, похвали се развеселеният шеф и поясни, че това е езикът, на който ще учи и първородната му внучка. Това се видя недостатъчно като отговор на колегите му, които го избъзикаха да каже нещо на езика на Гьоте.

„Их либидих“, обясни се на всички присъстващи в залата Зарков.

„Е, това всички го знаем -дай нещо по-така“, настоя колежката му Мантарлиева и преведе любовното му послание.

Димитър Танев от ГЕРБ и Стоян Николов от СДС предложиха да се премине към делови тон и да се избере дата за сесията този месец. Бяха спуснати първоначално две дати -24-ти и 30-и. Аргументът за късното заседание е, че от 21-ви този месец се отварят програмите за финансиране по ФЛАГ. В дневния ред ще има две точки по тази стратегическа програма. Въпреки липсата на дневен ред (той тепърва ще се реди следващия вторник на председателски съвет), Зарков ни в клин, ни в ръкав предложи точката за ВиК да е последна.

„Да не ми скапите сесията“, каза той и изуми колегите си с твърдението, че предчувства, че на 30-и ще го сменят.

„Ти, Зарков, да не си в главите ни, та знаеш какво мислим?“, попита го Марин Китанов.

„Имам такова предчувствие“, обясни завалено председателят на Общинския съвет на Петрич.

Източник: Вяра

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене