В Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора”- Кюстендил ще бъде открита изложба живопис на пловдивския художник Илиян Колев

Художествена галерия - Кюстендил
На 16 април, сряда, от 17:30 часа в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора”- Кюстендил ще бъде открита изложба живопис на пловдивския художник Илиян Колев. За него е чест да подреди за втори път творбите си до шедьоврите на Майстора. Според твореца много са общите неща между двата древни града – Пловдив и Кюстендил. Препратките не са малко – градът – античен и вечен, Римските терми, Кюстендилска пролет, Хисарлъка и др. Художникът е използвал масло и акрил, смесена техника върху платно, за да превъплъти своите идеи в реалност в повече от 40 картини.
Илиян Колев е роден на 17. 06. 1960 г. в Пловдив. През 1979 г. завършва Художествената гимназия „Илия Петров” в София, а през 1987 г. – Националната художествена академия, специалност „Стенопис”. Член е на СБХ – секции „Живопис” и „Стенопис”. Автор е на индивидуални изложби във Виена – Австрия, Пловдив, София, Кюстендил. Участвал е в колективните изложби „Български художници в САЩ” и „Изложба на пловдивските художници в чест на Н.В. Симеон ІІ”. Картини на Илиян Колев притежават галерии и частни колекции в България, както и във Виена, Мюнхен, Париж, кметството на Москва.
www.nablyudatel.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене