Студенти от Американския университет катастрофираха край Благоевград, 5-има ранени

Петима студенти-трима албанци и две рускини, на възраст от 19 до 21 години, студенти в Американския университет в България/АУБ/, пострадаха леко при катастрофа край Благоевград, съобщава БГНЕС.

Към 2.15 ч. тази нощ лек автомобил „Шкода“, взета под наем и управлявана от 19-годишен албанец, на остър ляв завой излиза от пътя и се спуска по стръмен скат. След което се спира в борови дървета под пътя. Те са попречили на лекия автомобил да се преобърне няколко пъти по ската на дерето.

Пътният инцидент става на пътя Делвино-Благоевград, по който се слиза от мемориала „Памет и вяра“. Там, над Благоевград в м. „Заева поляна“ е издигнат 33-метров кръст. В частната болница „Пулс“ и МБАЛ са приети петимата пострадали, на които са направени изследвания на скенер. Двама са с фрактури на ръка и таз, двама са колабирали, сред тях водачът на автомобила, пострадалите са още натъртвания и охлузвания.

Пострадалите са албанците Роналдо-на 20 г, Клевис и Марио, на 21 и 19 години. Пострадалите рускини са Анастасия-на 21 г., която най-вероятно ще бъде освободена за домашно лечение. Втората пострадала рускиня е 20-годишната Клея, тя е с фрактура на тазова кост и контузия на ръката.

Пътният инцидент се изяснява от служители на КАТ-Пътна полиция и Второ ПУ-Благоевград. На водачът на автомобила е взета кръвна проба за алкохол.

E79 News; Снимки: БГНЕС

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене