Ванина Бозова от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово сред финалистите в конкурс за есе на фондация „Българска памет“

Ученичката от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, Ванина Бозова, е отличена като финалист в конкурса за есе „Предприемачеството като възможност за личностно и професионално развитие”, организиран от Фондация „Българска памет“.

Единадесетокласничката е сред общо 32-мата финалисти в надпреварата. Ванина Бозова работи под ръководството на Заприна Глушкова – учител по български език и литература в същото училище.

Финалистката – еинадесетокласничка от училището в Хаджидичмово, като финалист ще участва в XXI Есенен семинар на Фондация „Българска памет“ под наслов “Поколение Европа – новата вълна млади предприемачи”, който ще се проведе от 25. до 29. септември 2017 г. във Варна.

Събитието ще е в рамките на проект „Силна национална идентичност – силна европейска идентичност”. Отличените в семинара ще посетят и Европейския парламент в Брюксел по покана на българските евродепутати д-р Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Владимир Уручев и Емил Радев.

Ръководството на СУ „Никола Вапцаров“ в лицето на директора Мариана Боянина и преподавателката на Ванина Бозова, Заприна Глушкова, заявиха, че искрено се надяват тя да е измежду отличените ученици и в още поредни и следващи инициативи на фондацията на д-р Милен Врабевски.

Отличната ученичка от елитното училище в Хаджидимово сподели, че е особено доволна и въодушевена и от това, че заедно с младежи с български корени от Украйна, Молдова, Македония и Западните покрайнини е имала прекрасната възможност да научи повече за българската история и да сподели собствения си опит за това как човек може да се чувства част от многообразието на съвременния свят, без да губи корените си.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене