Сатовча сe обединява в кампания за лечение на 18-годишен младеж, нека помогнем и ние!

Поредна благотворител­на кампания поде община Сатовча. Инициативата е за набиране на средства за под­помагане на лечението на 18-годишния Борислав Кра­симиров Каптиев от общин­ския център.

Във всички населени мес­та се събират пари за спешна животоспасяваща чернод­робна трансплантация на младежа, кметовете на насе­лени места са ангажирани с провеждането на кампания­та.

Момчето е с вродена ано­малия на отделителната сис­тема и от бебе се наблюдава в Детския диализен център. Преминава и през няколко операции. През 2012 г. раз­вива хронична бъбречна не­достатъчност и е включен на хемодиализно лечение, което провежда и до момен­та. В началото на март тази година Борислав получи предложение за кръстосана трансплантация от болница „Газиосманпаша” в Турция. Стойността на лечението бе 28 000 щатски долара. Сума­та за извършване на бъбреч­на трансплантация бе събра­на и преведени на турската клиника. Малко след това Борислав замина за Турция, където неговата майка щеше да бъде донор.

За съжаление, от направени­те изследвания се установи, че черният му дроб също е много ув­реден от продъл­жителната хе­модиализа и до няколко месеца ще е необходи­ма чернодробна трансплантация.

Стойността на трансплантация­та е 75 000 щат­ски долара и тя трябва да бъде извършена пре­ди бъбречната.

Сумата е непосилна за семейството на Борислав. Желаещите да бъдат съпри­частни към каузата за изле­куването на младежа могат да дарят средства по откри­тата банкова сметка:

UniCredit Bulbank

IBAN: BG58UNCR70001522900966

BIC: UNCRBGSF

Борислав Красимиров Каптиев

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене