Таранът на „Пирин“ /ГД/ В. Шишков посвети бразилците в отбора в тайните на българското печено агне и местния фолклор (СНИМКА)

Футболистът на „Пирин“ (ГД) Виктор Шишков потвърди имиджа си на човек, който държи на колектива, като събра целия тим около трапезата по случай рождения си ден. Колоритният таран на неврокопчани наруши диетата на мнозина от играчите, след като освен бонбони, торта и сладки изкушения донесе и печено агне на градския стадион. То бе приготвено да бъде изядено скоропостижно веднага след тренировката. Деликатесът бе по семейна рецепта на Шишков с всичките тънкости около дроб сармата, така че да е сочно месото. Домакинът в случая бе издействал разрешение за крехкото агнешко да бъде отпусната по една бира за играчите.
Рожденият ден бе добър повод новите попълнения от Бразилия Родриго и Ерик Сантос да бъдат приобщени към отбора, а така също и за първи път да вкусят българско печено агне. Двамата южноамериканци бяха настанени плътно до рожденика.

Първата им среща с нашия фолклор пък дойде от колоритния работник на стадиона Георги Симеонов-Бачето, който изпълни някои от любимите на Виктор Шишков македонски песни – като „На четвърти май“, „Там на тихата поляна“ и т.н.
Празничната гощавка протече с много настроение, наздравици и пожелания нападателят на „Пирин“ да има повече късмет и да не спира да бележи голове. Между тях той пък приемаше поздрави от близки и далечни краища на България и света, имаше честитки дори от Армения, където Шишков игра преди години в тамошния „Алашкерт“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене