Пионер от първия състав на Неврокопски ансамбъл отпразнува 90 години

Димитър Бояджиев известен на неврокопчани като Бай Митко, член на историческия първи състав на Неврокопски ансамбъл – първият състав за народни песни и танци в България, отпразнува своята 90 годишнина.

Бай Митко, който е малкото останали живи членове на историческия първи състав на ансамбъла от преди 70 години, скоро бе удостоен от кмета Владимир Москов с награда за изключителен принос към културната традиция на град Гоце Делчев.

Прекарал своя живот в почтен труд като бригадир в АПК, по записките на неврокопския писател Иван Юсев, с голям принос в интегрирането на иновации в пчеларството и лозарството в Гоцеделчевско, след пенсия активен и деен той не спира да се труди и открива първото частно обущарско ателие в Гоце Делчев, в което работи до преди година.

Сега заклетия турист изкачил всички най-високи върхове в България и на Балканите, се е отдал на заслужена почивка, но всекидневно може да бъде срещнат при разходките си с приятели из улиците на Гоце Делчев, както винаги ведър и позитивен.

Желаем на господин Бояджиев, много прекрасни моменти със семейството му и да отбележим заедно и вековния му юбилей. Честит празни, макар и на патерици!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене