Бразилец, играл в бившия отбор на Стойчо Младенов дойде в „Пирин“(Гоце Делчев) преди мача срещу ЦСКА 1948 тази събота

Става дума за 19-годишният бразилец с португалски паспорт Ерик Ернандес Хавиер Сантос, минал през школите на португалските „Униао“(Мадейра), „Брага“ и бившия „Витория“ (Сетубал)

За последно младокът е играл в друг отбор от иберийската държава – „Алмада“. Офанзивният халф става втори в тима на неврокопчани, идващ от страната на кафето, след като преди 10-ина дни с картотека се сдоби сънародникът му Родриго, който вече дебютира за неврокопчани.

Новото попълнение в състава на неврокопчани е част от продължаващата селекция на отбора и идва отново с помощта на своя съотечественик и неврокопски зет Ели

 Маркес. Вече са подготвени необходимите документи, нужни за картотекирането на 19-годишния състезател и след пристигането на жълтата му карта да бъде заведен в БФС като състезател на „Пирин“(Гоце Делчев). За южноамериканеца няма никакви проблеми, каквито съпътстват доста от бразилците, идващи у нас, тъй като е гражданин на страна от ЕС – Португалия. Именно в иберийската държава той преминава през школите на „Морейрензе“ и „Рио Аве“.  

Новият бразилец в състава на тима от града край Места е един от втората порция нови попълнения в тима, след като 14 дни след началото на първенството привлече вече петима нови. Освен него в отбора бе картотекиран и Иван Караиванов, който също е 19-годишен и е рожба на ДЮШ на клуба. Вчера той получи картотека за неврокопчани, след като за последно игра в тима на абсолютните аматьори от „Граничар“(Копривлен) и след това издържа 20-дневни проби под погледа на Йордан Боздански преди наставникът да се произнесе по привличането му.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене