Самодейци от Жабокрът впечатлиха с фолклор и гозби на празника на „Шопската гозба и песен“

Самодейци от НЧ „Съгласие“ с. Жабокрът впечатлиха с танци, песни и гозби, както организатори, така и участници по време на първия по рода си празник на „Шопската гозба и песен“ провел се в с. Панчарево.

Празникът се организира от Фондация „Шопи“ в лицето на народната певица Ана – Мария и известният кулинарен водещ Иван Звездев със съдействието на район „Панчарево“ и НЧ „Виделина“ с. Панчарево.

От НЧ „Съгласие“ с. Жабокрът участваха ЖФГ „Славей, ДФГ „Опни ми, тропни ми“ и ТС „Жива вода“. Самодейците се представиха в програмата с три танца от различни фолклорни области – македонски, родопски и шопски. Изключително впечатляващ бе и танца поставен по песен на Ана – Мария озаглавена „Родопски звън“.

Освен с фолклор – песни и танци, изпълнителите от Жабокрът се представиха на празника и с вкусни гозби. Масата на НЧ „Съгласие“ бе отрупана с кулинарни изкушения – зелници, питки, баници, палачинки, салати и други.

За изключително стойностното си представяне читалището получи плакет и грамота, както и искрените похвали на домакините. В празника се включиха самодейци от Пловдив, Плевен, Русе и други. Специално бе участието на „Батански българи“ от с. Асеново, Плевенско.

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене