Една разходка до близкия водопад Смолари

Лична карта, бензин в резервоара за около 250 км. (отиване и връщане от град Гоце Делчев), зелена карта за колата, удобни обувки и малка сума (може и български левове, вместо македонски денари), ако не си носите храна за обяд. Само това ви е необходимо за една приятна еднодневна екскурзия до най-близкия и красив водопад в съседна Македония.

Влизането в Македония е през ГКПП Златарево – Ново село. За тези, които познават пътя до прословутия ресторант “Лебедово езеро”, никак няма да е трудно. За останалите: след като влезете в Македония, още преди да сте стигнали Ново село следете за табела с. Смолари отляво на пътя. Отбивката най-напред води към комплекса с езерото, а след това има указателни табели към водопада, като пътят минава през село Смолари. Преди да започнете изкачване към водопада има удобен паркинг, за който не се плаща. Безплатен е и достъпът да водопада, като до него се стига по удобна екопътека сред букова гора.

За всички любители на селфита и панорамни снимки е изградена специална площадка.

Ако сте тръгнали навреме, можете да посетите и още един водопад в македонската част на Беласица, който е съвсем наблизо – край село Колешино.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене