И неврокопчани почетоха паметта на Тодор Александров

Със заупокойна молитва и почетни залпове в Пирин планина бе отбелязана 93-ата годишнина от убийството на легендарния войвода Тодор Александров – водач на ВМРО, наричан Последният цар на планините. Край гроба на Тодор Александров до параклиса „Свети Илия“ над с. Сугарево, Мелнишко, се събираха членове и симпатизанти от ВМРО, за да отбележат паметната дата. На мероприятието присъства и голяма група от Гоце Делчев, начело с лидера на местната организация на ВМРО д-р Иван Канелов и председателката на женската организация Снежана Стоева.

В словата си вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов и евродепутатът Ангел Джамбазки напомниха за делото на легендарния български войвода.

Красимир Каракачанов връчи грамоти на новоприети членове в редиците на ВМРО, които тържествено положиха клетва над Евангелието, камата и револвера – така, както са правили едно време борците за свобода и обединение на Отечеството.

На отбелязването на годишнината присъстваха всички народни представители от ВМРО, кметове на населени места от района, заместник-министрите на образованието Петър Николов, на околната среда и водите Николай Кънчев, на вътрешните работи Стефан Балабанов, председателят на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев, представители на унгарските патриоти от „Йоббик”, на ВМРО – Народна партия от Македония, на български  организации от Македония и Западните покрайнини, много членове и симпатизанти на ВМРО.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене