Сватбата на дъщерята на кмета на Благоевград Ат. Камбитов – Елена, и сина на ексгубернатора К. Хаджигаев – Върбан, първото частно събитие в новия парк „Македония“

Сватбата на дъщерята на кмета на Благоевград Атанас Камбитов – Елена, и сина на бившия областен управител на Пиринско, строителния предприемач Костадин Хаджигаев – Върбан, ще бъде първото частно събитие, което ще се състои в зала „Орфей“ в новия парк „Македония“ в Благоевград.

Преди седмица с решение на местния парламент бяха определени наемни цени за отдаване на двете мащабни зали, които могат да се ползват за лични или обществени мероприятия срещу 300 лв. на час с всички екстри – отопление, осветление и озвучаване.

Сватбеното парти е насрочено за вечерта на 9 септември. Очакваните летни температури изключват нуждата от отопление, което смъква наема на час на зала на 180 лв. с ДДС. За щастливото лично събитие и двете известни фамилии в Благоевград предпочитат да не дават гласност. Най-вероятно обаче венчавката ще се състои не в църква, а на място в парк „Македония”. Право да венчават извън храм по канон нямат свещениците и най-вероятно младоженците ще имат честта да се врекат във вярност пред Неврокопския митрополит Серафим.

Кетърингът е поверен на софийска фирма, а на ВИП сватбата ще пее и вокалистката на шоуто на Слави Трифонов – Лили Стефанова.

Елена Камбитова и Върбан Хаджигаев са прекрасна двойка и са заедно от години. През 2013 г. тя замина при него в Англия, където той учеше бизнес мениджмънт. Тя записа магистратура по маркетинг в Портландския университет, филиал на Оксфорт. Дипломира се с отличие през 2015 г. В профила си във Фейсбук кметската щерка е отбелязала, че работи като PR асистент в маркетинговия отдел на най-бързо развиващата се радио група в България Communicorp. Върбан пък е отбелязал, че е съсобственик в семейната фирма „Строймакс“. Двамата живеят в София.

Преди година Елена Камбитова и Върбан Хаджигаев кумуваха в Благоевград на приятелите си Милица Караджова, бивша директорска секретарка във ВиК – Благоевград, и любимия й Павел Манов.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене