А. Джамбазки с размазващ коментар: Шепа „розово-зелени“ правят обществото на маймуни! Зеленото е кауза, а не марка, запазена за безсрамни и нагли търгаши и отявлени негодници

Източват милиони за броене на петнисти амеби и зелени еуглени, а не ги видях при гасенето на пожари….. Тома Белев му отговори с „писмо до главния прокурор“

От години нашите розови зелени, които всъщност са червени, че и доста крадливи, използват темата „екология“ в частна полза, така започва коментара си след големия пожар в Пирин над Кресна, евродепутатът Ангел Джамбазки. Гневната му позиция, дава истинска характеристика на организации, които използват „грижата за зеленото“, за да получават несметни богатства от Европа. Ето какво написа депутатът: Шепа „активисти“ правят държава и общество на маймуни. То не бяха изнудвания срещу предприемачи със заплахи за блокиране на начинанията им през съда, то не бяха милиони за броене на петнисти амеби и зелени еуглени.
Розовите зелени получават „грантове“ от швейцарски НПО, за да пречат на развитието на българските курорти. За да ги саботират. И скиорите ходят другаде. Например в Швейцария.

Големият пожар над Бистрица също е тяхна заслуга. Защото благодарение на „компетентните“ им действия по управление на парк Витоша, хиляди дървета заболяха и изгниха, паднаха, след това бяха оставени, където са паднали и превърнаха планината в клада. Много зелено, няма що. Тези са истинско природно бедствие. Тоест – бедствие за природата.

На розово-зелените вредители Рила им е мила, ама не са и стъпвали. Прочее, и на Витоша не стъпват. Далечко им е. Защото розовите зелени са саксиени плевели. Естественият им хабитат е в центъра на София, на има-няма два квадратни километра жълти павета.

Розовите зелени са толкова полезни за природата, колкото и колорадския бръмбар за картофите. Тоест не, те са доста по-успешни от колорадския бръмбар. Справка – последният пожар в Пирин. Не видяхте розовите зелени сред доброволците в гасенето на планината. Аз също не ги срещнах при гасенето на пожара на Витоша, както и този на Бричебор, над Рилския манастир в Рила.
Откритият от Vlado Karolev концлагер, построен от розовите зелени с европейски пари (!), е поредното доказателство за вредата за българската дива природа и обитателите и, нанасяна от розово-зеления грантояд.
Зеленото е родолюбие. Зеленото е кауза, а не марка, запазена за безсрамни и нагли търгаши и отявлени негодници.

Опазването и развитието на българската природа е национална кауза. Тя трябва да бъде изтръгнаха от малките, но вредни лапички на шепа крадливи и вредни розово-зелени вредители.

Време е. Достатъчно палуваха и лудуваха за наша сметка. Достатъчно поразии и бели направиха. Без да броим съставите от НК, които осъществиха и осъществяват.
Започваме с възстановяването на пораженията, които последния „екологичен“ пожар нанесе на гората в Пирин. Всеки е добре дошъл да се присъедини.
Защото зеленото е родолюбие.

Веднага след коментара на евродепутата, Тома Белев отговори с препратка към неговия Фейсбук, където депозирал сигнал до Главния прокурор:

Главния прокурор на Република България

Уважаеми г-н Цацаров,

С настоящото искам да изкажа своята подкрепа за изразената от Вас позиция на 11 август 2017 година пред медиите, в която отбелязвате, че създаването на Натура 2000 е една “доходна хранителна среда” за някои организации.

Във връзка с това обръщам Вашето внимание към обществена поръчка на МОСВ „Извършване на допълнителни научни изследвания за територията на предложената от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) нова защитена зона за опазване на дивите птици BG0002129 „Рила-буфер“.

Тази обществена поръчка има следния предмет:

1. Анализ на изготвената документация относно предложение за определяне на територия на нова потенциална СЗЗ BG0002129 „Рила буфер“ за опазване на дивите птици около СЗЗ BG0000495 „Рила“ и BG0000496 „Рилски манастир“ за разширение до границите на орнитологично важно място (ОВМ) BG055 „Рила“
2. Провеждане на ново допълнително проучване в предложената територия на новата потенциална защитена зона СЗЗ BG0002129 „Рила буфер“ за опазване на дивите птици, при което недостатъците, които намаляват достоверността на данните, необходими за взимане на аргументирано решение, да бъдат минимизирани.
3. Изводи и препоръки (вкл. при необходимост изготвяне на документация по чл. 8, ал. 1, т. 2, 4 и 5 от ЗБР) относно предложената за определяне нова защитена територия СЗЗ BG0002129 „Рила буфер“ за опазване на дивите птици.

Прогнозната стойност на поръчката е 600 000 лева с ДДС.

Обръщам Вашето внимание, че обектът на обществената поръчка е ЧАСТ ОТ ЕДНА от общо 114 защитени зони, предложени от БДЗП през 2006 година. Съгласно публичната информация тази разработка на БДЗП е финансирана със средства на ПУДООС към МОСВ по договор от 2005 г. с размер на финансирането от 325 000 лева.
Обикновеното сравнение между тези данни показва, че МОСВ смята да плати за проучване на една зона два пъти повече средства, отколкото е платило за проучване на други 114 зони.

Даже да се отчете влиянието на инфлацията (съгласно калкулатора на инфлация на НСИ за периода януари 2005 – юли 2017 година инфлацията е 50,9 %) може да отчетем над 100 пъти увеличаване на разхода за прочуване и определяне на една защитена зона.

Тук не искам да коментирам целесъобразността на разходите за тази обществена поръчка, отчитайки трайната съдебна практика на Европейския съд, посочена подробно и в решението на Съда по делото срещу България за Калиакра.
Като разчитам на Вашето компетентно действие по настоящия сигнал,
Оставам с уважение,
Тома Георгиев Белев

Пожарът в Пирин,който вчера отново се актизивира за кратко доказа безхаберието на така наречените екоорганизации,никоя от които не изпрати свои хора да помагат като доброволци в гасенето ,където участваха стотици хора . Краварят Костадин Митев ,който бе арестуван за подпалването му е на договор в екоорганизацията „Дивата флора и фауна “ . В района т.нар. екоорганизации зации са направили инвестиции ,за които са получили милиони,дали обаче тези пари са употребени по предназначение – предстои проверка .

П. Попов/struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене