Времето днес ще е студено и дъждовно

дъждовно

Днес ще бъде предимно облачно, с валежи от дъжд, главно в Западна и Централна България. В сутрешните часове по високите западни полета е възможно дъждът да се примесва със сняг. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има над източните райони от страната и там ще остане почти без валежи. Вятърът ще се ориентира от североизток, в Горнотракийската низина и Родопите – от югоизток и ще е умерен до силен.

Максималните температури ще са в широк интервал: от 7°-8° в западните до 19°-20° в крайните югоизточни райони.

За Благоевград максималната температура днес ще е 8°, а минималната 3°, за Банско 14°/8°, Разлог 15°/8°, Дупница 8°/2°, Кюстендил 6°/1°, Перник 6°/2°, Гоце Делчев 17°/10°, Сандански 18°/11° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 16°, а минималните до 8°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

След временното повишение, атмосферното налягане ще се понижава и ще е малко по-ниско от средното за месеца.

Над планините ще е облачно и ще вали дъжд, над 1300 метра -сняг. В Западна Стара планина и на Витоша снеговалежът ще е над 800-900 метра. Вятърът в Родопите и Източна Стара планина ще е от юг, до силен, а в масимите от Западна България ще е умерен от изток-североизток. Максимална температура на 1200 метра ще е 2-3°, на 2000 метра – около минус 2°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но почти без валежи. Вятърът ще е до умерен от източната четвърт. Максималните температури ще са от 15° по северното до 18° по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е 10°-11°, вълнението на морето е слабо 1-2 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене