ВИДЕО: Със „Златна брадва“ се върна Неврокопският ансамбъл за народни песни и танци от Закопане, Полша

Неврокопски ансамбъл за народни песни и танци в Гоце Делчев, се завърна в неделя от полския град Закопане, където бе отличен с най-големият приз „Златна брадва“ на международен фолклорен фестивал. Освен това, неврокопските самодейци се класираха на първо място във всичките категории на фестивала. На всичко отгоре, в съпътстващия конкурс извън фолклорната програма на фестивала, пак момиче от Неврокопския ансамбъл, Снежана Самандова, бе определена от международното жури за „Мис фестивал“ 2017 г.

Международният фолклорен фестивал в Закопане е учреден през далечната 1968 г. През вече почти половинвековното му съществуване, за първи път, един и същи състав безпрецедентно обира всички първи места в конкурсната програма и голямата награда на фестивала „Златна брадва“ за цялостно представяне на ансамбъла.

Да разкажат за забележителния успех на гоцеделчевските самодейци, помолихме хореографа Тодор Цветков, диригента на хора, Петър Карамфилов и носителката на престижната награда „Мис фестивал“, Снежана Самандова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене