„Пирин“ открадна точка на актуалния шампион в Разград

„Лудогорец“ направи сериозна домакинска издънка. Българският шампион не успя да победи „Пирин“, като в мач от 7-ия кръг от Първа лига двата тима завършиха – 1:1

Абел Анисе изведе разградчани напред в 61-ата минута, а в 87-ата Станислав Костов изравни. Това е втора точка ,която печелят в историята си орлетата срещу шампионите. Първата също бе в Разград – нулево равенство по времето на Наджи Шенсой.

В 45-ата минута Козмин Моци пропусна дузпа. Като цяло Лудогорец направи куп пропуски и плати висока цена за това. За този сезон това бе второ равенство на шампионите у дома.

Интересно е да отбележим, че в предишния кръг „Лудогорец“ разби като гост „Дунав“ с резервите.

През първото полувреме головите ситуация се брояха на пръстите на едната ръка. „Пирин“ бе изпаднал в глуха защита. „Орлите“ се бяха изнесли напред и атакуваха, но бяха доста безидейни и не успяха да намерят верния път към вратата на Благой Макенджиев.

В деветата минута домакините създадоха първата опасност. Вандерсон изведе Клаудио Кешеру на голова позиция, но румънецът не успя да намери очертанията на вратата.

В 32-ата минута гостите застрашиха именития си противник. Николов бе заел добра позиция в наказателното поле и отправи изстрел с глава, но Ренан внимаваше и изби в корнер.

В 45-ата минута Козмин Моци пропусна дузпа, отсъдена за нарушение срещу Марселиньо.

През втората част „Лудогорец“ надигра своя опонент, но плати висока цена за направените пропуски.

В 48-ата минута Натанаел нацели напречната греда, след топовен шут отдалеч, като преди това Макенджиев чукна леко топката.

Последва осезаем натиск на „Орлите“, но със сериозни пропуски се отличиха Марселиньо и Кешеру.

В 61-ата минута логичното се случи. Анисе отбеляза отблизо за 1:0. Халфът се възползва от опит за удар от страна на Моци и засече топката в мрежата.

В 64-ата минута Марселиньо опропасти с лека ръка чисто голово положение. Мисиджан проби по левия фланг и намери техничаря, който от няколко метра стреля високо над напречната греда.

В 77-ата минута силен изстрел на Суда се спря в страничния стълб.

Малко по-късно гредата се оказа верен помощник и на Макенджиев.

В 87-ата минута Станислав Костов отбеляза за 1:1, след асистенция на Рениа, който навърза двама от тима на „орлите“.

В самия край на двубоя Козмин Моци пропусна да донесе победата, тъй като от удобна позиция отправи лек удар с левия крак, който не бе проблем за стража на гостите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене