СИН НА ИЗВЕСТЕН БИЗНЕСМЕН ОТ ЮГОЗАПАДА ШОФИРА НАДРУСАН! За трети път признава пред ченгетата: Взел съм дрога

Синът на застреляния преди 14 години Пламен Мавров-Гипса – Любомир, за трети път отказва тест за наркотици. Любомир шофирал лек автомобил „Мерцедес“ по една от улиците в Дупница в събота срещу неделя през нощта, когато бил спрян за проверка от Пътна полиция. Заради поведението му униформените поискали да го тестват за дрога, но Любомир отказал, пред полицаите признал, че е взел наркотик. На място му е съставен акт за шофиране след употреба на наркотично вещество. За отказа за кръвен тест Л. Мавров ще отнесе глоба от 2000 лв.

Това е третият случай, при който Л. Мавров е бил хванат да шофира след употреба на наркотични вещества и отказва кръвен тест за наличие на наркотици в организма му. Плаща глобите и продължава да шофира.

Петима шофьори са заловени зад волана в събота срещу неделя през нощта. Мъж на около 25 г. се опитал да измами дежурната лекарка в Спешен център в Дупница. Той пристигнал в спешното с приятел да даде кръв, като дал за сведение личната карта на заловения да шофира след употреба на алкохол шофьор. Д-р Весела Джорджева установила, че снимката на личната карта е на мъжа, който чакал отвън влезлия да даде кръв.

Ето какво разказа тя: „Две млади момчета на по около 25 г., имената им не записах, защото те избягаха, след като ги разконспирирах, дойдоха след полунощ, единият от тях да даде кръвна проба за наличие на алкохол. Едното момче беше русо, а другото тъмнокосо. Русият влезе в кабинета и ми подаде лична карта. Погледнах я и видях, че е на младежа, който стои пред кабинета. Тъкмо тръгнах да го извикам да влезе, русият грабна личната карта от ръцете ми и двамата избягаха. Разбира се, нямаше да взема кръв за алкохолна проба на младежа, тъй като кръвна проба се взима в присъствие на полицай“, заяви д-р Джорджева, която допълни, че през цялата нощ са идвали пияни шофьори да дават кръв за алкохолна проба.

Последно в 5 часа вчера сутринта е пристигнала 38-годишната Д. Граховска от Дупница. Тя пътувала от Сапарева баня за Дупница. Не успяла да вземе завоя в края на селото и нацелила с автомобила си крайпътен стълб. От удара в стълба се чул силен трясък и живеещите наоколо се събудили. Някой от тях позвънил на тел. 112 да търси помощ. Не се знаело дали шофьорът на лекия автомобил е жив.

На място пристигнал екип на Спешен център и пътни полицаи. Пред тях дамата шофьор заявила, че вечерта е изпила само две уискита. Пътувала за Дупница за цигари, тъй като нито един магазин не работел по това време на денонощието.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене