Община Благоевград с наситена културна програма за Великден

благоевград

За поредна година община Благоевград е подготвила богата програма за Великденските празници. Днес Регионална библиотека „Димитър Талев” организира щафетно четене на приказки в Центъра за настаняване от семеен тип от 17:30 часа. Мероприятието е част от кампанията „Маратон на четенето”, която се организира за девета поредна година. Маратонът по четене продължава утре /16 април/ от 12:30 часа в библиотеката, където председателят на Общински съвет Радослав Тасков ще чете произведения от български автори пред ученици от Езикова гимназия „Людмил Стоянов”.

Не са забравени и ценителите на театралното изкуство. От 19:00 часа тази вечер на голяма сцена в Драматичен театър „Никола Вапцаров” ще бъде представена драматичната пиеса „Боряна” по Йордан Йовков. Извисената нравствена природа на човека е основа в творчеството на класика на българската литература Йордан Йовков. Сюжетът на театралната сага е по сценография, костюми и мултимедия на Цвета Богданова, а постановката и музикалната среда са дело на Бойко Богданов.

Утре е концертът на Камерна опера, в който ще видим фрагменти от световноизвестния мюзикъл на Андрю Лойд Уебър- „Котките”. Специален гост-изпълнител на „Великденски концерт” ще бъде известната солистка Даниела Георгиева, която ще представи концерт за контрабас и оркестър от Ботезини.

Свое място в празничната програма има и Биг Бенд- Благоевград, който ще зарадва благоевградчани с концерт на открито. Музикалната проява ще се състои тази неделя – 20 април от 11.30 часа, когато площад „Македония” ще бъде огласен с едни от популярните песни и мелодии.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене