Десислава Кузманова, Община Благоевград: Акцентът към младите хора винаги е бил на особена почит в политиката на Общината

Акцентът към младите хора винаги е бил на особена почит в политиката на Община Благоевград. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин Десислава Кузманова, отдел „Култура“ към Община Благоевград. „За нас не беше изненада, че спечелихме награда в тази категория за двата фестивала – „Франкофоли. Благоевград“ и „Тара-ра-бумбия“.

Това са два фестивала, които са насочени изключително към младите. Специално по отношение на „Тара-ра-бумбия“ през изминалите години ние сме имали повече от 60 представления на независимите млади, като Общината работи за разширяване на достъпа на младите хора до фестивалите“, каза Кузманова.

Тя подчерта, че входът е безплатен за всички представления на Тара-ра-бумбия“. „С другия ни фестивал „Франкофоли. Благоевград“ отново процедираме по същия начин. Входът е безплатен, така че всеки, който иска, да се докосне до звездите и да почерпи от техни опит. От голямо значение е, че съпътстващата програма на фестивала вече трета година включва един младежки модул, в който взимат участие френскоговорящи ученици от цяла България“, каза Кузманова. По думите ѝ тогава отвсякъде идват ученици от езиковите гимназии, събират се в Благоевград в продължение на два дни и обменят опит.

„Беседват и участват в различни дейности. „Франкофоли. Благоевград“ дава възможност на учениците от Благоевград да сформират доброволчески екипи, които активно вземат участие в подготовката. Изпращаме ги по хотелите и там те отново говорят на френски, имат връзка със звездите и участват в подготовката на сцената. Ние бяхме убедени, че ще спечелим тази награда, защото тези фестивали са с изключителна младежка насоченост. Тази награда е от голямо значение за нас“, каза Кузманова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене