Димитър Гамишев – 100 дни във властта!

Както е известно, аз организирам приемни всяка седмица в общините Гоце Делчев, Гърмен и Сатовча, а от месец септември ще направя и първата си приемна в Хаджидимово

Едно интервю на Веселин СТАМЕНОВ

100 дни управле­ние. Народният пред­ставител от 1-ви МИР – Благоевград, Дими­тър Гамишев с първи отчет пред обще­ството и избиратели­те. Вече сто дни лиде­рът на пар­тия ГЕРБ – Гоце Делчев, Димитър Гамишев е действащ народен представител, днес пред нашите читатели и той прие поканата на Топ Пре­са и застана, за да направи своя публичен отчет.

– Господин Гамишев, пър­вото впечатление, което направихте като депутат, по наше и обществено на­блюдение е Вашата висока активност и динамика в ра­ботата. Всяка седмица сте редовен с Вашите приемни в общините Гоце Делчев, Гър­мен и Сатовча. Кои са про­блемите, с които най-често Ви ангажират хората?

– Благодаря за поканата. Основните проблеми, с кои­то ме ангажират хората в моите приемни, са с акцент мест­но упра­вление и ад­ми­ни­страция. За мое голямо съжаление в подобни случаи, народният представител може да бъде само мост между институ­циите и граж­даните и не може да участва пряко в разре­шава­не на кон­крет­ния про­блем. Въпреки това правя всичко възможно да съдействам, защото, както казах още в предизборната си кампания, моят приоритет са пробле­мите на обикновените хора. Прави ми впе­чатление при еже­седмичните ми срещи с тях, че те вече са по-спо­койни заради постоянната си връзка със своя народен пред­ставител. Както е известно, аз организирам приемни всяка седмица в общи­ните Гоце Делчев, Гърмен и Сатовча, а от месец септем­ври ще направя и първата си приемна в Хаджидимово.

– Да Ви пи­там и за парла­мен­тар­на­та Ви дейност. Вече сто дни ра­ботите активно в българ­ския парламент. Споделете, моля, резултатите от Вашата работа!

Благодарение на сплоте­ния екип на парламентарна­та група на ПП ГЕРБ, не ми беше нужно много време за адаптация и буквално от първите дни влязох в конкре­тиката на парламентарната дейност. Още в началото на моя мандат, бях предложен за участие в парламентарни комисии, една „Комисия за вътрешна сигурност и об­ществен ред“ и другата „По­литика на българите в чуж­бина“. Осъзнавайки каква отговорност поемам, смея да кажа, че за първите сто дни управление постигнахме завидно високи резултати. Един от които беше осигуря­ване на финансови средства на МВР за решаване про­блемите с унифор­мите на редовите служи­тели. Съ­ществен момент беше и на­правено­то парла­ментарно питане от мен и мои колеги от 1-ви МИР, до минис­търа на регионал­ното раз­витие и благоустройството, относно серия забавени про­екти от национално значение по време на служебното пра­вителство. Един от които и най-големият е този за стро­ежа на АМ „Струма“. Лична кауза за мен е и действията, които предприехме пак с мо­ите колеги, Александър Ма­цурев, Георги Динев, Стефан Апостолов и Даниела Савек­лиева, за безлимитното фи­нансиране за процедури за асистирана репродукция.

– Ще Ви върна обаче на регионално ниво. За сто дни какви са финишираните ре­зултати от Вашата дейност на народен представител?

Изключително горд съм, че само за сто дни, с рамо­то на ПП ГЕРБ, успяхме да обновим автопарка на РУП – Гоце Делчев, и веднага пояснявам, че това е само началото. Но понеже искате финализирани резултати, ще спра до тук и ще продължа с друга тема. А тя е същест­вена за десетки семейства на ученици, които ще улесним с ав­тобус, осигурен от нашата работа с министерството на образование­то. Автобусът ще бъде предоставен за първия учебен ден на ПГ по МСС „Пейо К . Яворов“. Редом с това по­добряване учеб­но-метателната база, спортната база също са мой приоритет. Държа да споделя, че в една от гоцедел­чевските гимназии предстои реализирането на мащабен проект за над 1 300 000 лева. И докато сме на тема обра­зование, няма да пропусна да спомена и увеличението на заплатите на учителите с петнадесет процента, което е явно спазване на нашите предизборни ангажименти.

Дойде ред на един ли­чен въпрос, как се отрази на личния живот работата Ви като народен представител?

Предполагам, спомняте си добре какво коментирах­ме в интервютата ми пред вашата медия по време на предизборната кампания. Постът на народен предста­вител за мен не бе и не е самоцел, а отговорност. Както се вижда, аз не съм от тези настоящи и бивши колеги, кои­то след като бъдат избрани, моментал­но се местят да жи­веят в столицата, вземайки семей­ствата си със себе си. В манията си да вдигнат стандарта подлагат на стрес децата си. Това, в което вярвам аз, е че като народен представи­тел аз трябва да бъде всеки удобен момент при своите хора, при тези, от които по­лучих доверие. Да бъда в своя район. Ето защо вед­нага след като приключа със задълженията си през седмицата като депутат в парламента, аз моментално тръгвам на път и се приби­рам в родния край. Това оп­ределено е по-трудният път, но както казах, всеки отстоя­ва принципите и приоритети в работата си като народен представител. Това са мои­те.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене