Заведение на благоевградчанин в Слънчев бряг посреща вицепремиера В. Симеонов с освирквания и викове „оставка“ (ВИДЕО)

Видео от акция на вицепремиера Валери Симеонов в заведението на благоевградчанин в Слънчев бряг, публикувано в социалните мрежи, предизвика спорни реакции. Този път Симеонов, плътно обграден от кордон полицаи, извърши проверка в клуб „Бедрум” на благоевградчанина Веселин Борисов.

Видеото е озаглавено „Топло посрещане”, а на него се вижда как инспекцията в нощния клуб е съпроводена с викове „оставка” и „довиждане” от екипа и посетителите на бара към вицепремиера.

За разлика от проверката в петък вечер в бар „Оксижен”, която самият Симеонов оповести с подробности в личния си профил във Фейсбук, този път той запази мълчание. От вътрешното ведомство също до късно снощи нямаше коментар на акцията на В. Симеонов в „Бедрум“.

Още в началото на юли Симеонов показа пред репортери в Бургас специален уред, който замерва шума, и се закани да затвори заведенията рецидивисти, които системно нарушават нощната тишина.

Ние имаме цялата система, която закрива заведението, звукоизолации. Имаме удостоверение от Министерството на туризма, а работното ни време е до 6 часа, каза пред журналисти Веселин Борисов.

Собственикът на веригата клубове „Бедрум” В. Борисов с приятеля си Д. Шалявски са новите стопани и на дискотека „Графити” в Благоевград. Това стана факт след търга, проведен на 23.11.2016. На тайно наддаване на търг, в който се включиха рекорден брой участници – 12, а досегашният наемател, който стопанисваше почти две десетилетия заведението – известният ресторантьор Георги Грънчаров-Джорджо, бе декласиран.

Със 7021,47 лв. без ДДС категоричен победител в наддаването стана „Тарфа Бийч“ ЕООД на благоевградчанина Димитър Шалявски, който държи и клуб „Хасиенда Бийч“ в курорта Лозенец. Още тогава Д. Шалявски призна, че ще стопанисва благоевградската дискотека „Графити” заедно със собственика на култовата верига клубове „Бедрум” Веселин Борисов. Двамата благоевградчани са добри приятели. След дипломирането си стартират заедно кариерата си като мениджъри във фирма за алкохол, след което започват частен бизнес. В. Борисов създава клуб „Бедрум” в София, а след това и в курорта Слънчев бряг.

В Благоевград бизнес тандемът В. Борисов – Д. Шалявски хвърли много средства за ремонт на нощния клуб и дори кметът Ат. Камбитов тази година избра заведението им за традиционния купон, на който кани абитуриенти. Заради високите входни такси обаче очакваният бум на клиенти така и не бе реализиран.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене