ГЕНОЦИД В ПЕТРИЧ! Изгониха от фоайето на пощата възрастните хора, чакат пенсиите си отвън на адската жега

Възрастните хора в Петрич бяха принудени да чакат ред, за да получат пенсиите си, на дълга опашка пред входа на пощата вчера. Това е вторият ден, в който те получават парите си. И в двата дни възрастните хора са били изгонени от фоайето и принудени да чакат отвън на дълга опашка.

В горещините на опашката навън хората в пенсионна възраст чакаха с часове да започне раздаването на парите. Краеведът на Петрич Теменужка Николова, подпирайки се на бастуна, изригна: „Къде е този началник на пощата в Петрич да види колко е дълга опашката? Или му е по-лесно, ако някой от нас припадне, да извика линейката на Спешен център!“. Думите й бяха напълно подкрепени и от останалите на опашката. „Това сме заслужили ние, пенсионерите от Петрич, да ни гонят!“, нервираше се Николова.

В този ден бяха дошли и възрастни хора от съседни на града села. Те също възроптаха от начина, по който ги третират от петричката поща. „Станали сме в шест часа сутринта да си хванем превоз. Идваме навреме – в осем и половина, и чакаме два часа, докато ни дойде редът да си получим пенсиите. Ние сме възрастни хора, а няма и близка тоалетна. Този тормоз трябва да се прекрати един път завинаги“, бяха категорични петричките пенсионери, които вкупом изразиха недоволството си от наложения от пощата ред.

Абсурдното в случая е, че на македонец, дошъл на пазар в Петрич, му направила впечатление опашката на петричките пенсионери. След като разбра подробностите, той не скри разочарованието си от създаденото положение. „У нас на пенсионерите парите им ги кара на ръка пощаджията!“, не спря да се чуди съседът от град Струмица.

ВЕНКО СТЕФАНОВ/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене