Мислите, че тричането на кучета е жестоко? Ето какво направиха ромски сватбари с беззащитен щъркел! (СНИМКА)

За страшна гавра с животно сигнализират защитници на птиците. Издевателство над беззащитна птица по време на ромска сватба в село Кочан, е прието като извратено геройство от героя на снимката. Жестокостта на едно живо същество към друго живо същество има психологически причини, но явно и останалите свидетели на варварската проява се забавляват със случващото се, казват те. 

Идеята да се измъчва щъркела за забавление на сватбарите е зрелище, подобно на ”триченето” на кучета и организираните боеве с кучета, пише pirinpress.bg.

“Настоявам хората, които са проявили тази особено голяма жестокост към най-полезната и близка до хората птица да понесат отговорност за тези свои действия. Посветил съм живота си на опазването на онези, които няма на кого да се оплачат, на онези – беззащитните от които е зависим собствения ни живот, онези благодарение на които съществуваме. Настоявам отговорните институции и компетентни органи да си свършат работата. Безумното “геройство” и посегателство върху нашият бял крилат “съсед” е извършено по време на сватба в с. Кочан. Благодаря на момчето, което ми изпрати снимката. За сега ще запазя неговото име в тайна. Призовавам всеки, който има повече информация по случая, да ми пише или да ми се обади” – призова председателят на БДЗП в Гоце Делчев Димитър Попов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене