Италианска режисьорка се срещна с учители от IIIОУ „Гоце Делчев“, плануват общ театрален проект

Днес в III ОУ „Гоце Делчев“ в Петрич гостува италианската режисьорка Тициана Колагроси, която е завършила италианския институт за режисьорско майсторство „La Sapienta“ в Рим. Тя работи с училища и училищни театрални трупи на Апенините.

В III ОУ „Гоце Делчев“ от близо две години се развиват клубове за занимания по интереси и театрално изкуство. До тази среща с преподавателите от училището и италианската режисьорка Колагроси се стига след като за дейността на учебното заведение и разказали петричани, които от много години живеят в Италия. Така тя сама пожелала да разговаря с тях.

В следствие на тази среща двете страни мислят за евентуални съвместни действия по реализирането на проект, който ще позволи на ученици и учители от училище „Гоце Делчев“, техни връстници и колеги от италианския град Фраскати да си разменят визити и да видят на място как другата страна работи в сферата на изкуството.

По време на срещата Тициана Колагроси разказа за нейните методи при работа с ученици и представи постановката „Пинокио“, която е реализирана от ученици под нейно ръководство. Срещата бе запечатана с обща снимка и пожелания за бъдещи подобни прояви.

П. Попов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене