„Пирин“(Гоце Делчев) и общината изненадаха най-малките футболисти

Най-малките футболисти на „Пирин“(Гоце Делчев) от наборите от 2005 до 2010 получиха специален подарък в навечерието на първата си тренировка

Младите надежди на неврокопчани бяха изненадани с чисто нови екипи, осигурени от клуба и общината като специално за случая на стадиона пристигна отговорникът по младежки дейности в местната община Костадин Харисков. Ръководството се бе постарало всеки един от малчуганите да получи екипировка и да бъдат напълно оборудвани както всички тимове от клуба. За новите спортни принадлежности младежите не заплатиха нито лев за разлика от практиката на други места спортистите да поемат част от разходите или дори целите разходи.
От клуба и местната община бяха направили да не липсва нито един спортен екип за трениращите, за почти всички от които това бе първият спортен екип на отбора. Той бе издържан в традиционния за неврокопчани зелен цвят, с който отборът играе от основаването си до момента. Най-напред се премениха младежите – набор 2008, които веднага след снимката се впуснаха в тренировка, за да тестват възможностите на новата екипировка.
„Не мислим това да бъде един епизодичен акт, а практика. Това е политика на нашата община – ангажирането на младите хора и даване на възможност за най-пълноценното му упражняване. Местната власт е поела своята отговорност и спазва поетата посока. Смятаме, че това е правилният път, за да имат младежите едно по-добро бъдеще и да бъдат откъснати от някои от пороците на модерното време. Да не бъдат пред компютъра от сутрин до вечер, а да излязат и да бъдат на въздух, да се отърват от един от големите бичове на нашето общество – обездвижването. Тепърва предстоят подобни кампании и в другите спортове, които се развиват на територията на община Гоце Делчев.
Има и други инициативи, които ще развиваме, за да се осигури възможно най-добра възможност да се развиват младите хора и да растат здрави,“ коментира Костадин Харисков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене