Дали има скандал в „Левски“ заради Димитър Пиргов

Покрай сагата с избора на нов треньор в „синия“ гранд дойде информацията за още напрежение, но в селекцията на тима

Става дума за младежкия национал Георги Янев се опита да опровергае появилите се информации за скандал между него и защитника Димитър Пиргов.

„Пълна измислица е това, което прочетох. С Димитър Пиргов сме приятели и се шегуваме доста помежду си. Това беше бъзик между нас си, което често правим. Никога не бих си позволил подобно нещо, още повече да обвинявам когото и да било.

Димитър Пиргов е много добър футболист, който е доказал, че заслужава мястото си в „Левски“,“ коментира националът на България до 19 години.

Що се отнася до скандала с Димитър Пиргов, информацията за него се появи само преди броени дни. Индикацията, че напрежение тресе съблекалнята на „Левски“ бе тиражирана широко, макар че ръководители и футболисти уверяват в обратното. Ситуацията е била нажежена след мачовете с Хайдук, когато юношата Георги Янев е обвинил колегата си Димитър Пиргов за отпадането.

Последният направил коментар, в който обидил младока за изпадането на Спартак (Плевен). Янев бе част от състава на плевенчани през миналия сезон, където игра като преотстъпен. Националът до 19 години обаче не е останал длъжен на титуляря в „синята“ отбрана.

„Ти потопи „Левски“ срещу „Хайдук“ с тази дузпа“, отсякъл младокът, визирайки първия мач с хърватите в Сплит. Целият отбор станал свидетел на думите, включително и треньорът Николай Митов.

Какво наистина се е случило, едва ли ще се разбере, но в крайна сметка по-важното е, че за момента напрежението е овладяно, Димитър Пиргов се нуждае от малко повече спокойствие. Неврокопчанинът определено бе поставен в доста неудобна ситуация, след като заради тази прословута дузпа бе обвинен във всички прегрешения на земята от всеки срещнат, независимо от това, че само преди няколко месеца пишеха оди в името на Димитър Пиргов.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене