Свържете се с нас

Политика

Депутатът Б. Боцев: Неотложно е създаването на филиал за Спешна помощ в община Белица

Публикувано

на

В последния ден на първия парламентарен сезон на 44-то Народно събрание, депутати от „БСП за България“ зададоха много важен въпрос, касаещ спешната медицинска помощ в община Белица.

„На територията на община Белица няма регистрирани и действащи лечебни заведения за болнична помощ. Болничната помощ, както и Спешната медицинска помощ се осъществяват в община Разлог, тъй като там е най-близката акредитирана многопрофилна болница за активно лечение. Център за спешна медицинска помощ има в гр. Разлог и филиал в гр. Якоруда. Те обаче са твърде отдалечени от административния център Белица – намират се на 18 км. от него, а до най-отдалеченото населено място в общината – село Златарица, разстоянието е 60 км. „Всички можем да си представим какво означава това за жителите на планинската община Белица, а и за туристите, които я посещават“, коментира гоцеделчевският народен представител Богдан Боцев като допълни, че само на 17 км. от общинския център се намира курортен комплекс „Семково“, който разполага с капацитет от 2000 легла за туристи. Освен курортния комплекс, Паркът за реадаптация на танцуващи мечки, също е притегателно място за много туристи.

Министър Петров пое ангажимента в края на годината да бъде направен анализ и при наличие на средства въпросът да бъде решен. „Искрено се надяваме това да стане, защото общинската администрация има готовността веднага да осигури подходяща сграда, където да се помещава Спешния център, а по този начин ще бъдат спестени доста средства“, категорични са народните представители.

П. Петров/struma.com

коментара

ВИДЕО

ВИДЕО! Очаквайте СВОДОБДНИ ДУМИ утре само на toppresa.bg!

Публикувано

на

Първото по рода си забавно, коментарно, публицистично и аналитично предаване СВОБОДНИ ДУМИ с водещ Веселин Стаменов, стартира утре петък 23.08.2019 година от 17.00 във всички фейсбук групи на медията ни и в https://www.youtube.com в канала ТОП ПРЕСА.  Не го пропускайте, щото ще бъде забавно, интересно и полезно с гарантираната марка ТОП ПРЕСА.

коментара

Продължете с четенето

Политика

Политическите партии в община Сандански постигнаха съгласие за състава на Общинската избирателна комисия

Публикувано

на

ПАРТИИТЕ СЕ РАЗБРАХА! В. Цомпова от ГЕРБ оглави ОИК – Сандански, ВМРО и ДПС със заместници, секретарят от БСП

Председателското място е за ПП ГЕРБ, едното зам. председателско е за ВМРО, второто е за ДПС, а секретарят е от БСП. Представителите на ПП ГЕРБ обявиха, че за председател предлагат Весела Цомпова от Струмяни. В. Цомпова все още е председател на Общинската избирателна комисия в община Струмяни, на която мандатът изтича след сформиране на новата ОИК. Тя трябва да предаде цялата документация на секретаря в община Струмяни Иван Секулов. От ВМРО предлагат за зам. председател адвокат Методи Димчев. Секретар остава адвокат Нели Захариева. От ДПС все още не са обявили името на втория зам. председател на Общинската избирателна комисия в Сандански. От „Атака” е номиниран за член адвокат Кичка Манова. Общинската избирателна комисия в Сандански е от 11 членове. До дни предстоят втори консултации и ще бъдат известни имената на всички членове в новата ОИК.

ЛИДИЯ МАНЕВА

struma.bg

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ