Нов сигнал срещу напиращия да се върне на шефския пост в Басейнова дирекция : Радослав Георгиев ощетил държавата прикрил престъплнеия! Нов мирис на корупция!

Новини БГ – бе една от първите медии поели случая от Топ Преса!

Медийният сигнал постъпил в редакцията на информационна агенция www.toppresa.com, свързан с мераците на уволнения заради корупционни практики бивш шеф на Байсенова дирекция- Благоевград да се върне на поста предизвика истински медиен фурор и в националните медии. Това ни мотивира да потърсим отново за разговор председателя на инициативния комитет автор на въпросния сигнал Радост Маринова, която увери и нас и всички колег изаели се да нищим случая, че първият сгинла е внесен и главният прокурор вече работи по темата.

ОТ КЪДЕ ТРЪГНА ВСИЧКО ПРОЧЕТЕТЕ ТУК. След като публикацията излезе от страниците на Топ Преса, редакционният ни имейл буквално беше зарид с информация срещу Георгиев и неговмото управление. “ Направо недоумявам, кой и как иска да върне този човек в тази ниституция. Време е там да има сериозни промени за да работи ефективно. Моля проверете случай, нашумял преди години, който също е за прокурор.  След уволнението на Георгиев, през 2014 г е извършена проверка от МОСВ при която е установено че Георгиев незаконосъобразно е прекратил акт за нарушение съставен на влиятелна строителна фирма от Благоевград, за добив на баластра от коритото на р. Струма. Въпреки че нарушителя е хванат на местонарушението Георгиев не ги е санкционирал, а е прекратил преписката. Важно е да се отбележи, че за такъв вид нарушение глобата е от 10 000 до 50 000 лв Защо Георгиев е решил да не накаже виновните лица не е ясно. Не са малко и случайте на заплащане разноски по дела заради издаване на актове за такси които не се дължат или са с изтекъл срок. Пример за това е таксата за рибни ресурси. Заплащане на разноски води до ощетяване на държавата..“ пише ни в иофициално писмо бизнес дамата Й.Галева управител на строителна фирма от Благоевград. Това е едно от писмата, които грабнаха най – сериозно вниманието на нашите разследващи журанлисти. Писмото ни е прададено на Радост Маринова отн инициативния комитет за да бъде внесен нов сигнал в прокуратурата по този въпрос. Имаме уверението на госпожа Маринова че информацията ще бъде придвижена още днес в кабинета на Сотир Цацаров.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене