СКАНДАЛНО! Горски от Югозапада заловен с фалшива диплома от Техникума по горско стопанство и дървообработване в Банско

Горски надзирател от ДГС-Белица заловен с фалшива диплома от Техникума по горско стопанство и дървообработване в Банско.

Горския служител се призна за виновен, че на три пъти ползвал фалшива диплома, за да бъде назначен на различни длъжности в системата на горите. Споразуменшието бе одобрено от съда в Разлог. По този начин измамникът отърва затвора и бе осъден само на „Пробация”.

Първият път, когато 51-годишният Ф. К. излъгал, че е завършил средно образование в Техникума по горско стопанство и дървообработване в Банско, бил на 20.09.2011 г. в град Белица. Тогава съзнателно се ползвал от неистински официален документ. На 28.02.2013 г. в София отново показал дипломата-менте от 24 декември 1987 г. пред ръководството на Изпълнителната агенция по горите. За последно, преди да го заловят, го направил на 09.03.2015 г. отново в горското в Белица.

За всяка от трите престъпления са му наложени наказания, от които е определено най-тежкото – „Пробация”.

Бившият горски трябва да прави задължителна регистрация по настоящ адрес 2 пъти седмично за срок от 1 г., както и да провежда задължителни периодични срещи с пробационен служител. Той е длъжен да положи е безвъзмезден труд в полза на обществото от 100 часа годишно.

Според източник на Pirinsko.com десетки служители на Югозападното горско стопанство – Благоевград са назначени на работа с фалшиви дипломи за средно образувание.

Очаквайте подробности и за други служители в ЮЗДП-Благоевград!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене