Нов бараж в Югозападната Трета лига за попълването и след отказването на ФК Кюстендил от участие

Това е решението на ЗС на БФС , който се видя в чудо след случилото се с тима от града под Хисарлъка

От там се отказаха от участие в третово ниво на футбола ни, след което един от най-спортните центрове в България остана без свой тим в по-високите нива на футбола в България.

Така се стигна и до решението оборите на ФК Брацигово и ОФК Елин Пелин да играят бараж за попълване на Югозападната Трета лига, а това ще се случи в първата десетдневка на август, имайки предвид, че шампионатът започва на 12-ти същия месец. Новината съобщи  пред нашата медия председателят на ЗС на БФС София Валентин Чакъров. Така двата тима ще имат достатъчно време да „стегнат редиците“ и да се подготвят подобаващо за участие в него, смятат футболните хора.

И двата отбора загубиха баражите за Югозападната трета лига от ЦСКА 1948 и ФК Кюстендил, но последните се отказаха официално от участие в най-силната аматьорска група в България. В петък шефът на ФК Кюстендил Светослав Григоров писмено е потвърдил в ЗС на БФС София отказа за участие.

Така се оказа, че предстои бараж по никое време. Това е нещо, което не се е случвало от много време насам, след като в този ешелон не е имало проблем относно желаещи да го попълнят. Миналата година подобно нещо направи „Малеш“(Микрево), чийто лиценз обаче бе взет от „Пирин“(Разлог).

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене