Директорът на МБАЛ Благоевград д-р О. Митев за внезапната смърт на 43-годишния военен след преглед в Спешно отделение: Започвам спешна проверка на случая, ще има разследване…..

Започвам спешна проверка на случая със смъртта на 43-годишния военен Пл. Пацов, ще има разследване за това има ли вина дежурният лекар, прегледал пациента преди смъртта му, това заяви тази сутрин директорът на МБАЛ Благоевград д-р Огнян Митев, потресен от случилото се с военния снощи, който издъхна, след като вече бе потърсил помощ, но уверен от лекаря, че е добре се прибра у дома си.

Тази сутрин д-р Митев осъмна в Спешно отделение, за да получи рапорт от шефа на Спешното д-р Рабаджийски, бесен от факта, че никой не го е информирал за този спешен случай. Според него Пацов е прегледан от млада лекарка в Спешното и освободен. Защо тя е решила, че е добре все още не е ясно, но утре сутринта ще разговарям с нея и ще се запозная с детайлите, каза д-р Митев.

Припомняме, че 43-годишният заместник командир във военното поделение издъхна около 2 часа, след като потърси помощ в Спешно отделение на МБАЛ, откъдето му заявили, че му няма нищо. В последствие обаче той починал пред очите на близките си.

Инфаркт е най-вероятната причина за смъртта, но все още се изчакват резултатите от аутопсията му. Станало му лошо, направена е кардиограма в Спешното и е освободен. Пак питаме, кой е този лекар, който не видя предвестниците на инфаркт, защо човек в прединфарктно състояние не е обгрижен, консултиран с кардиолог и докога ще търпим високомерието на дежурни лекари в Спешно отделение?!

Само преди месец д-р Митев наказа дежурен екип за лошо отношение към пациент, този път, ако се окаже, че лекарят има вина за пациента, то последствията трябва да бъдат далеч по- сериозни. Ще съобщим резултата от проверката.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене