Новата „Мис Божура“ е Кристина Въчкова

Кристина Въчкова

Ученичката от професионалната гимназия Кристина Въчкова пребори 8 претендентки за титлата „Мис Божура”, пише вестник „Вяра“ в днешния си брой. Красавицата получи 300 лв. награда и лента на официална церемония на хижа „Беласица” над Петрич. Конкурсът традиционно се прави на Цветница. Кристина получи още ваучер за шопинг в няколко магазина. Тя вече има картбланш и за договор към модна агенция с право на участие в „Мис България”. Победителката е зодия Телец и нейният девиз е ”Няма утре, само днес”.

На второ място остана Ваня Стойчева от село Първомай. Тя е ученичка в тамошното СОУ, отличничка е. През целия конкурс палци й стиска шефът на полицията в Петрич Стоян Стойчев, който е далечен родственик на втората най-красива девойка в Петрич. На трето място се нареди Свилена Тонева, представителка на зодия Риби.

Момичетата минаха през два тура на конкурса. В първия те дефилираха по миниполички, а след това се премениха в официални цветни рокли. Журито остана много затруднено в избора си. Веднага след награждаването Мис Божура Кристина Въчкова каза: „Има толкова добри хора около нас, които ни правят щастливи и ни обичат! Трябва и ние да обичаме хората, за да могат и те да се държат добре с нас. Много се радвам, че спечелих”. Кристина призна, че не е очаквала да спечели първо място, защото конкуренцията тази година е била много силна. „Това е детската ми мечта – да бъда на модния подим и да печеля конкурси. Смятам да продължавам и занапред по същия начин.”

Пред петричката публика излезе певицата Йоана, която участва в шоуто „ВИП Брадър”. Тя изпя две песни на плейбек и една на група „Сигнал”. ”Много ви обичам, Петрич!”, възхити се от аплодисментите на петричани певицата, която излезе на сцената, облечена в стегнат кожен панталон.

В силовия многобой при мъжете първо място грабна Радослав Алексиев, следван от Йордан Григоров и Георги Запрев. Най-силният мъж победи в надпревара с теглена на кола, набиране на лост, вдигане на тежести, мятане на гуми и др. При конкурса за най-цветна и хубаво нарисувана картина първа награда единодушно грабва Анна-Мария Вегении.

E79 News; Снимки: в. „Вяра“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене