Започна се! Работни групи на общините Петрич и Сандански подготвят фактическото обединение на болниците

Новина е! Кресна и Струмяни искат дялово участие в бъдещото здравно заведение

В изпълнение на решенията на Общинските съвети в двете общини още от миналата година, започна процедура за обединение на болниците „Рокфелер” Петрич и „Свети Врач” Сандански. Създадоха се работни групи на двете общини, който стартираха процедурата по обединението. Тя трябва да приключи с разпределение на дяловете на новосъздаденото обединено болнично заведение към 30.09.2017 година.

С взетото решение от 03.11.2016 г. съветниците възложиха извършване на проучване и анализ на правните възможности за създаването на едно общо търговско дружество, собственост на общините Петрич и Сандански.

След приключване на анализа същият ще бъде предоставен за гласуване от общинските съветници. По последна информация, достигнала до Struma.com и кметовете на общините Струмяни и Кресна обсъждат подготвянето на предложение до Общинските съвети за дялово участие в бъдещото обединено болнично заведение, което създават Петрич и Сандански като сигурна стъпка за осигуряването на по-добро медицинско обслужване за населението.

Факт е,че обединеното здравно заведение в момента бележи ръст на оборотите, сравнено с оборотите на двете заведения по отделно, което е сигурна индикация решението за обединение на двете болници бе наистина „животоспасяващо“

П. Попов/struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене