След зверски бой пред дискотека „DOPE“ в Гоце Делчев: Убийците на 32-годишният Борис застанаха пред съда, ето какво се случи на делото

В Окръжен съд Благоевград днес се даде нов старт на делото срещу 23 – годишният Веселин Джилджов и 21 – годишният Филип Филипов от Сатовча, обвинени в причиняването на смъртта на 32 – годишния Борис Богданов от Монтана., издъхнал след зверски побой, нанесен му от обвиняемите.

Джилджов и Филипов дойдоха придружени от двамата си адвокати, Веселин е защитаван от Марин Марковски, а Филип от Албина Анева.

В заседателната зала съдията по делото Красимир Аршинков, съобщи, че поради смъртта на един от съдебните заседатели по делото, то трябва да започне от начало.

В съдебната зала се явиха двама свидетели, Владимир Бамбалов и Димитър Зимбев, както и вещото лице – Рая Ичева.

Заради молба от защитата за съкратено съдебно следствие, показанията им не бяха изслушани и тя бяха освободени, след като съда прие искането на адвокатите.

Съдебният състав назначи изготвянето на нова тройна съдебно – медицинска експертиза от вещите лица – Гошев, Христов и Александров. Такава се налага поради смъртта на проф. Христов, който е изготвил предишната експертиза.

Прокурор Костадинова поиска разпит на инспектор от криминална полиция в РУ- Гоце Делчев – Иван Вакареев, а молбата й беше уважена от съда и октомври месец той ще бъде призован, за да даде показанията си.

По съкратеното съдебно следствие ще бъдат прочетени някои от показанията дадени от свидетели до момента.

Веселин и Филип са обвинени в причиняване на смърт по непредпазливост, след като Богданов бе намерен в безпомощно състояние в Гоце Делчев близо до дискотека „DOPE”, „бившата „Бандера Роса“. Той почина няколко дни по – късно в болница „Токуда“, където беше приет с черепно – мозъчна травма и алкохолна интоксикация, след скандал при който е бил блъснат на земята

Наследниците на починалия Богданов – Пенка Богданова и Румен Богданов не се явиха на делото днес.

След като той почина семейството му дари органите му.

Следващото заседание по делото ще бъде през октомври.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене