ВИДЕО: При изискана светска церемония в Лещен, връчиха наградите „Златен гълъб“

Третото издание на наградите „Златен гълъб“ бе организирано снощи при изключително тържествена обстановка на терена на почивен комплекс „Лещенски Рай“ в архитектурния резерват, село Лещен, община Гърмен.

„Златен Гълъб“ са наречени наградите, които ежегодно се раздават на ученици училища, директори, приятели на децата и личности особен принос в сферата на просветата, културата и политиката.

Високо професионалното, неутрално и безпристрастно жури след няколкодневна работа разгледа номинациите и обяви победителите в различните категории. Тържественото обявяване на наградените и връчване на съответните награди започна с категорията „Ученик на годината“ от основните училища в общината. С тази чест бе удостоена ученичката от Първо ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев, Виолета Попова. Същият приз но за ученик от средно училище получи Али Скендеров от НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев. Наградата „Учител на годината“ за учител от основно училище получи Александър Халачев от Трето ОУ „Братя Миладинови“ в Гоце Делчев, за учител на годината от средно училище, Марияна Карамитева от ПМГ в Гоце Делчев. В категория „Директор на училище“ на основно училище, наградата грабна Людмила Дерменджиева от Първо ОУ в Гоце Делчев, а същата награда за директор на средно училище бе определен Ангел Живков от ПГ МСС В Гоце Делчев. А наградата „Училище на годината“ за основно училище в общината бе определена за Първо ОУ в Гоце Делчев, а за средно училище, ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев“. За цялостен принос на изявени личности в сферата на просветата, културата и политиката в категория „Приятел на децата“ бяха отличени двама призори : Популярният неврокопски спортист, Димитър Саватинов и кмета на Гоце Делчев, Владимир Москов.

Наградата „Златен гълъб“ е учредена през 2015 г. от НПО – Обществен съвет по образованието при община Гоце Делчев

На многобройните зрители и читатели на Топ Преса предлагаме подробен запис от пищната церемония при връчването на ежегодните награди „Златен гълъб 2017“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене