ЕТО И ВИДЕО : Пореден регионален ловно-рибарски събор, проведоха вчера в землището на село Попови Ливади

Да се провежда ежегоден ловно-рибарски събор в началото на месец юли е инициатива на Ловно-рибарски съюз „Сокол“, гр. Гоце Делчев. Идеята възникна през 2015 година, когато  съюзът честваше забележителният си 100 годишен юбилей от учредяването му. Традиционно, на съборът присъстваха и ловните сдружения от Петрич, Сандански, и Разлог.

Със заупокойна молитва и полагане венци и цветя пред паметната плоча на лобното място на Яне Сандански и паметникът на Гоце Делчев на Попови Ливади, бе дадено началото на съборът на ловджиите от пиринския край. Преклонение пред двамата пирински герои изразиха двамата депутати в 44-то Народно събрание от Гоце Делчев, Богдан Боцев и Димитър Гамишев, новият председател на Националното ловно сдружение и Съюза на риболовците, инж. Васил Василев, зам. министърът на икономиката, Александър Манолев, представители на общинските администрации на населени места от областта с действащи в тях ловно-рибарски сдружения, ръководители на горски стопанства и полицейски управления.

Третият Регионален ловно-рибарски събор продължи на традиционната поляна на село Попови Ливади, където бяха представени останалите официални гости на събора – от Федерацията на Ловците на Северна Гърция, а новият председател на съюза, инж. Васил Василев поздрави съборяните и откри веселата част на събора.

Под дебелите сенки на боровата гора, на традиционните ловни трапези, ловджиите от различните ловни дружинки имаха възможност да обменят опит в ловуването и опазването на дивеча а и да споделят характерните си зевзешки ловни истории. За добрата атмосфера и настроение на съборяните се погрижиха обичаните местни фолклорни изпълнители – Боряна Карпузова, Ирина Паскалева, Георги Жбантов и Димитър Куршумов.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене