Призначни деца бродят на жп прелез край Дупница

Призрачни деца бродят в района на жп прелез край Дупница и предизвикват необясними явления. Вече няколко десетилетия в града се носят слухове за тяхното присъствие. Духовете на малчуганите не могат да се видят с просто око, но могат да се усетят, твърдят местните.

Според една градска легенда мистичните създания са призраци на хлапета, загинали на жп релсите в края на 70-те години на миналия век. Учениците били на екскурзия със свои преподаватели. За зла участ обаче на връщане от разходката автобусът им се повредил и закъсал на влаковите линии. Малко след аварията по релсите минала тежкотоварна влакова композиция, която се блъснала в авариралия автобус малко преди пътниците му да бъдат евакуирани пише пик. Вследствие на катастрофата загинали всички малчугани и техните преподаватели.

Години след този драматичен инцидент започнали да се случват странни и необясними явления в района, твърдят специалисти по свръхестествени въпроси.

Нощем, когато падне мрак, се чували странни звуци и шумове. Неведнъж се случвало кола да закъса наоколо, а след миг, с помощта на някаква невидима и необяснима сила, се оказвала от другата страна на прелеза. Това ставало благодарение на духовете на децата, които искали да предпазят шофьорите от трагична съдба и им помагали да прекосят опасния участък.

И макар много от жителите на Дупница да не вярват в тази легенда, ловци на призраци уверяват, че в района се усеща свръхестествена активност./struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене