Безплатни тренировки за деца в 7 клуба в областта

лицаПроектите на спортните клубове от областта, спечелени по програмата „Спорт за децата в свободното време“ ще бъдат подписани днес, информира старши експертът в Министерството на младежта и спорта Михаела Михайлова.

„Мисля, че клубовете са доста доволни от тази програма, тъй като тя е за напълно безплатни занимания за децата, това е един от основните проблеми за спорт в страната ни и тази програма подпомага точно децата да тренират и да се занимават активно . Програмата започва на 1 февруари.Всички клубове имат по 216 брой часа за група. На сайта на министерството има списък с одобрените клубове , председателите им и родителите могат да се свържат с тях и да запишат децата си“, коментира Михаела Михайлова.
Целта на програмата е разширяване на обхвата и създаване на мотивация на децата за участие в спортни занимания с цел подобряване на физическата им дееспособност, разнообразяване и пълноценно използване на свободното им време чрез здравословна двигателна активност.
Одобрените проекти за клубове от Кюстендилска област са:
– Бейзболният клуб „Девълс“- Дупница- 8 300 лв.;
– Таекуондо клуб „Гладиатор“- Дупница- 3 800 лв.;
– СК по борба „Васил и Георги Илиеви“- 5 000 лв.;
– Волейболен клуб „Велбъжд- Олимпия“- 5 000 лв.;
– Спортен клуб по самбо „Крис“- 4 700 лв.;
– СК по тенис „Зона спорт“- 5 300 лв.;
– СК „Сапарева баня“- 6 000 лв.
Представители на спортните клубове изтъкнаха като проблем за тренировките на децата целодневната форма на обучение и струпването на желаещите да спортуват след 17.00 часа.
Областният управител Иван Каракашки представи Иво Герасимов – новият главен експерт към Дирекция „Масов спорт“ на Министерството на младежта и спорта за областите Кюстендил, Благоевград и Перник.
„Досега тази регионална структура беше в Благоевград и покриваше двете области, сега вече се включва и Пернишка област.Мога да кажа, че ние достойно защитихме нашето право, не само ,че се намираме между Благоевградска и Пернишка области, а с това, че разполагаме с подготвени кадри“, заяви Иван Каракашки.
„Една от първите ми идеи е за малките деца- 6 и 7 – годишните, които тренират футбол.Те не участват в първенства, ходят по турнири, но без резултат.Искам тези турнири за най- малките да минат под шапката на Министерството на младежта и спорта и да направим турнир за трите области.Надявам се и догодина одобрените проекти да не са на 7, а на 15 клуба“, заяви Иво Герасимов.

dariknews./Кюстендил

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене